Ääreen - avoin teoshaku animaatioille

ti 1.6. kello 12.00 - su 15.8.2021

Helsinki

Animaatiokilta yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen ja Keskustakirjasto Oodin kanssa avaa avoimen teoshaun: Ääreen – dokumentaarisen animaation kuukausi Oodissa.

Haemme lyhyitä animaatiolooppeja. Teoksista kootaan yhtenäinen videokokonaisuus, joka projisoidaan Keskustakirjasto Oodin alakerran seinään, ravintola Oodin viereen. Kokonaisuus on esillä lokakuun 2021 ajan.

Teosten tekniikka on vapaa. Teoksissa ei saa olla ääntä. Teoksen tulee soveltua julkisella paikalla esitettäväksi - teos ei saa loukata ihmisoikeuksia tai halventaa vähemmistöjä, eikä se saa sisältää väkivaltaa tai pornografista kuvastoa.

Tekniset vaatimukset ja lisätietoa löytyy Animaatiokillan sivuilta, samoin hakulomake.

Haku on auki 1.6.–15.8. Lopulliset teokset valitaan syyskuun alussa. Täytä hakulomake 15.8. mennessä täällä.

Ääreen-projektista

Ääreen on immersiivistä animaatiota ja dokumenttia yhdistävä taideprojekti keskustakirjasto Oodissa. Ääreen esittää vuorovaikutteista, dokumentaarista animaatiota Kuutio-tilassa ja tuo nähtäville näyttelyissä ja näytöksissä sekä kotimaista että kansainvälistä, uutta animaatiotaidetta. Ohjelmisto tuo tekijät esiin keskusteluissa ja haastatteluissa.

Ääreen-työpajaan valituista teosehdotuksista asiantuntijajury valitsi toteutukseen Kuutio-tilaan Leena Pukin ja Karoliina Paapan teosehdotuksen ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” Teoksen tavoitteena on kääntää delfiinin kokemusmaailma ihmiskatsojalle ymmärrettävään muotoon ja tarjota immersiivinen taidekokemus, joka lisää empatian kokemusta.

Ääreen tarjoaa joka torstai ohjelmaa: artist talk-tilaisuuksia, masterclass-tapahtuman ja kansainvälisenä animaation päivänä 28.10. yhteistyössä Kavin kanssa toteutetun animaatio-illan: elokuvanäytöksiä ja keskustelutilaisuuden. Ohjelmisto toteutetaan osittain paikanpäällä Oodissa ja osittain etätoteutuksena.

Animaatiokillan näyttelyn lisäksi aulassa esitetään Aalto-yliopiston kuratoitu opiskelijanäytös. Lapsille ja nuorille on suunnattu animaatioaiheisia työpajoja.

Projekti on Taiteen edistämiskeskuksen, Keskustakirjasto Oodin, Turku Animated Film Festivalin, Animaatiokilta ry:n, Taiteilijajärjestö MUU ry:n, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin, Aalto-yliopiston, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Kavin ja tanskalaisen ANIDOX foorumin yhteishanke.

Lisätietoja

Mika Koskinen, sihteeri
Animaatiokilta r.y.
info@animaatiokilta.fi
www.animaatiokilta.fi

Pääjärjestäjä: Animaatiokilta ry

Yhteistyökumppanit: Taiteen edistämiskeskus ja Keskustakirjasto Oodi

piirroshahmo kantaa lautasta, toinen hahmo makaa maassa ja selaa kännykkää
Sade Lahti: Everyday (2020)
Näyttely