M_itä? -nykytaiteen biennaali

la 12.6. - su 10.10.2021

Maaherrankatu 18–20, kauppakeskus Akseli, 2. krs

Mikkeli

Taiteilija Jani Leinosen kuratoima näyttely kokoaa yhteen itäsuomalaisen taiteen parhaimmistoa Mikkelin taidemuseoon 12.6.–10.10. Mukana on 12 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Taidemuseon lisäksi biennaalin teoksia on sijoitettu kaupungin keskustaan ja lähiympäristöön.

Biennaalissa ovat mukana seuraavat taiteilijat: Jaakko Autio, Emma Fält, Reetta Gröhn-Soininen, Marjo Hallila, Antti Immonen, työryhmä Unski Immonen ja Väinö Makkonen, Ville Löppönen, Jaana Partanen, Antti Rönkä, Hanna Vahvaselkä, Iida Valkonen ja Tarja Wallius.
 
Mikkelin M_itä? -nykytaiteen biennaaliin haettiin teosehdotuksia teemalla paras mahdollinen maailma Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan taiteilijoilta. Valinnoissa painottui taiteellisen mielenkiinnon ohella teosehdotusten tapa käsitellä biennaalin teemaa sekä tavoite rakentaa monipuolinen ja mielenkiintoinen näyttely, joka kuvastaa alueen tämänhetkistä taidekenttää. Biennaalin teema on entistä ajankohtaisempi juuri nyt, kun tulevaisuus näyttäytyy epävarmana. Dystooppisten tulevaisuuskuvien vastapainoksi kaipaamme utooppista ulottuvuutta, maailmaa jossa ongelmille on keksitty ratkaisut. Taide itsessään on arvokas asia, joka tekee maailmasta paremman. Ja kääntäen, myös taide tarvitsee utopioita toimiakseen. 
 
M_itä? Nykytaiteen biennaali on uudenlainen kahden vuoden välein toistuva nykytaiteen näyttelykokonaisuus Itä-Suomessa. Kyseessä on yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen sekä Kuopion, Mikkelin ja Joensuun taidemuseoiden kesken toteutettu nykytaiteen laaja näyttelyprojekti.
 
 

M_ita? -biennaalin logo
Näyttely