Aluekumppanuuksien päivä

ti 16.11. kello 12.30 - 15.30

webinaari

Taiteen edistämiskeskus järjestää aluekumppanuuksien päivän 16.11.2021 klo 12.30-15.30. Aluekumppanuuksien päivän teemana on toimintaympäristön muutos. Taiteen ja kulttuurin kenttä on vasta toipumassa pandemian tuomasta työn ja toimeentulon puutteesta. On tarve ansaintatapojen ja yhteistyön vahvistamiselle. Samaan aikaan kulttuurin julkisen rahoituksen tulevaisuus odottaa ratkaisujaan.

Aluekumppanuuksien päivässä julkaistaan tuoreet kulttuurin TEA-viisarin tulokset siitä, miten eri kunnat panostavat kulttuuriin ja hyvinvointiin. Kysymme myös, eriarvoistuuko kulttuurin kenttä alueellisesti? Sekä kuinka valtion rahoitus kuntien kulttuuripalveluille on kehittymässä? Voiko kulttuuri voi toimia vetovoimatekijänä maakunnissa?

Tilaisuus on tänä vuonna verkkovälitteinen ja painottuu keskusteluihin, joita vetää näyttelijä Virpi Rautsiala. Rautsiala toimii Taiken esittävien taiteiden toimikunnan varapuheenjohtajana ja Pohjois-Savon taidetoimikunnan puheenjohtajana.

Linkki tapahtumaan https://platform.goodmood.fi/goodmood/taike/aluekumppanuuksien-paiva-16112021

Ohjelma

klo 12.30 avaussanat: Taiken johtaja Paula Tuovinen

keskustelujen alkamisajankohdat arvioaikoja

klo 12.40 keskustelu 1: Taiteilijana epävarmuuden aikana

Keskustelijoina ja Virpi Rautsialan haastateltavina kuvataiteilija Teemu Mäki, näyttelijä Kirsi Ylijoki ja Paula Tuovinen

Kuvataiteilija Teemu Mäki toimii Suomen taiteilijaseuran puheenjohtajana. Kirsi Ylijoki toimii freelance-näyttelijänä ja on esiintynyt mm. muun muassa Kansallisteatterissa, Lahden ja Espoon teattereissa sekä televisiorooleissa. 

klo 13.15 keskustelu 2: Eriarvoistuuko Suomi kulttuurin alalla?

Keskustelijoina ja haastateltavina maakuntajohtaja Satu Sikanen, tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto ja kulttuuripalvelupäällikkö, FT Johanna Tuukkanen.  

Satu Sikanen työskentelee Etelä-Karjalan liiton maakuntajohtajana Lappeenrannassa. Sulevi Riukulehto työskentelee Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimusjohtajana Seinäjoella ja Jyväskylän yliopiston taloushistorian dosenttina. Johanna Tuukkanen on kuopiolaisen Anti-festivaalin taiteellinen johtaja ja siirtyy Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäälliköksi.

klo 13.55 keskustelu 3: Vuoden 2021 Kulttuurin TEA-viisarin julkistus 

THL:n tutkimuskoordinaattori Niina Saukko.

TEA-viisari on avoin vertailutietojärjestelmä, joka tukee kuntien ja alueiden terveydenedistämistyötä. Tiedot palveluun kootaan kunnista ja tilastoista. Tutkimuskoordinaattori Niina Saukko vastaa kulttuurin TEA-viisarista.

klo 14.40 keskustelu 4: Kulttuurin rahoituksen tulevaisuus 

Keskustelijana valtiosihteeri Tuomo Puumala. Lisäksi kuullaan kuntaministerin tervehdys.

Tuomo Puumala työskentelee Opetus- ja kulttuuriministeriön valtiosihteerinä.

 

Tervetuloa Aluekumppanuuksien päivän Jälkilöylyihin! Linkki tapahtumaan

klo 15.30-16.15 Jälkilöylyt

Mikä päivässä puhutti? Mitä haluat kysyä Taikelta?  

Taiken kulttuuritoiminnan asiantuntijapalvelut esittäytyvät. Tavataan taideasiantuntijat Kaisa Koskela ja Taina Laitinen sekä erityisasiantuntija Antti Huntus 

Jälkilöylyjen vieraina erityisasiantuntija Johanna Vuolasto kulttuurihyvinvoinnin asiantuntijapalveluista, läänintaiteilija Anne Lehtelä Reilun taiteen kampanjasta ja taiteen tukemisen päällikkö Henri Terho. 

 

 

 

Syksyinen näkymä porttikongista sisään
Ilmoittaudu nyt
Tilaisuus striimataan