Avoin haku: Portfoliokatselmus

to 19.5. kello 10.00 - pe 20.5.2022 kello 15.00

Turun linna

Turku

Taiteen edistämiskeskus, Valokuvakeskus Peri ja Arte järjestävät Varsinais-Suomessa asuville tai työskenteleville taiteilijoille portfoliokatselmuksen Turun linnassa 19.–20.5.2022. Portfolioita arvioimaan on kutsuttu joukko kansainvälisesti työskenteleviä kuraattoreita. Portfoliokatselmusta edeltää erillinen työpaja, jossa keskitytään hyvän portfolion tekemiseen.

Portfoliokatselmuksessa taiteilijoilla on mahdollisuus esitellä työnäytteitään ja saada niistä palautetta 20 minuutin tapaamisissa kuraattoreiden kanssa. Portfolioita arvioimaan on kutsuttu joukko kansainvälisesti työskenteleviä kuraattoreita, kuten Joao Laia, intendentti Kiasma (kieli: EN); Jan Förster, näyttelypäällikkö Amos Rex (kieli: FI, SE, EN); Misal Adnan Yıldız, johtaja Staatliche Kunsthalle Baden-Baden (kieli: EN); Aura Seikkula, kuraattori ja läänintaiteilija Taike (kieli: FI, SE, EN) ja Annina Sirén, kuraattori Turun taidemuseo (kieli: FI, EN). Keskustelut kuraattoreiden kanssa käydään suomeksi ja englanniksi.

Ennen toukokuun portfoliokatselmusta järjestetään myös porfoliotyöpaja visuaalisen taiteen ammattilaisille. Tiistaina 5.4. toteutettavan työpajan ohjaa Aura Seikkula, ja sen tarkoituksena on tarjota välineitä oman taiteen ja taiteellisen työskentelyn esittelyyn. Työpajassa käydään läpi portfolion kokoamista ja erilaisia portfoliomalleja sekä taiteilijaa ja teoksia esittävien tekstien ja kuvien merkitystä sosiaalisen median aikakaudella. Työskentely tapahtuu pienryhmissä käytännönläheisesti. Työskentelykieli on suomi.


Aikataulu


Portfoliotyöpaja 5.4.2022, kello 12–16
Vanhan Raatihuoneen juhlasali, Vanha Suurtori 5, Turku
Ilmoittautuminen päättyy 27.3.2022

Portfoliokatselmus 19.–20.5.2022, kello 10–15 (sis. lounastauon)
Turun Linna, Turku
Haku päättyy 3.4.2022

Portfoliotyöpajaan ja portfoliokatselmukseen osallistuvat taiteilijat valitsee Valokuvakeskus Perin toiminnanjohtaja Anna Vuoria, Arte ry:n toiminnanjohtaja Mirjami Schuppert ja Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilija Annika Dahlsten.

Haku on avoin kaikille Varsinais-Suomessa asuville tai työskenteleville ammattitaiteilijoille. Osallistuminen ei edellytä taiteilijajärjestöjen jäsenyyttä. Osallistuminen on taiteilijoille ilmainen. Valintaperusteena on motivaatiokirje.

Portfoliotyöpajaan ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen signup@titanik.fi 27.3.2022 mennessä. Työpajan osallistujamäärä on rajoitettu 30 taiteilijaan, ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaa, että ilmoittautuminen työpajaan loppuu aiemmin!

Portfoliokatselmukseen haetaan 3.4.2022 mennessä lomakkeella, johon liitetään lyhyt motivaatiokirje (max. 300 sanaa), ansioluettelo sekä portfolio. Liitteet tallennetaan lomakkeelle PDF-muodossa.

Portfoliokatselmuksen osallistujamäärä on rajoitettu 30 taiteilijaan.
Lisätiedot: Mirjami Schuppert, director@arte.fi ja Anna Vuoria, anna.vuoria@turuntaidehalli.fi

Pääset tästä hakulomakkeelle: https://portfolio.valokuvakeskusperi.fi/

Pääjärjestäjä: Taike, Valokuvakeskus Peri, Arte ry

Luumunkukkia
Vesa Aaltonen: Luumunkukka
Ilmoittaudu nyt