Yhteistyössä kunnan kanssa. Kunta-aamu kuvataiteilijayhdistyksille

ke 18.5. kello 9.00 - 11.00

Webinaari

Taiteen edistämiskeskus järjestää yhteistyössä Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton kanssa erityisesti kuvataideyhdistyksille suunnatun kuntawebinaarikerran 18.5.2022 klo 9–11. Kunta-aamussa pohditaan yhdessä kuntien ja taiteilijayhdistyksien edustajien kanssa tapoja yhdistyksien, gallerioiden ja taidelainaamojen yhteistyön tiivistämiseen kuntatoimijoiden kanssa.

Sipoon Taiteilijat ry ja Sipoon kunta kertovat yhteistyöstä, joka edistää ja tukee taiteilijan työllistymistä. Valokuvakeskus Peri ja Turun kaupunki valottavat sopimuskumppanuutta yhteistyön muotona. Kommenttipuheenvuoro tulee Joensuun Taiteilijaseura ry:ltä.

Ohjelma

9.009.10 Webinaarin avaus. Venla Styrman, toiminnanjohtaja, SKjL.
9.109.15 Taiken kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijapalvelut. Annika Dahlsten, läänintaiteilija.
9.159.45 Taiteilijayhdistyksen ja kunnan yhteistyö taiteilijan työllistymisen tukena. Heidi Savilakso-Saatsi, puheenjohtaja ja Mika Helin, varapuheenjohtaja, Sipoon Taiteilijat ry & Anne Laitinen, kulttuuripalvelupäällikkö, Sipoo 
9.4510.15 Sopimuskumppanuus yhteistyön muotona. Anna Vuoria, toiminnanjohtaja, Valokuvakeskus Peri & Niina Niemi-Nagy, kulttuurisihteeri, Turku 
10.1510.30 Kommenttipuheenvuoro. Tuija Hirvonen-Puhakka, puheenjohtaja, Joensuun Taiteilijaseura ry.
10.3011 Keskustelua

Tapaaminen toteutetaan Zoom-verkkokokousalustalla. Ilmoittauduthan mukaan tällä lomakkeella viimeistään maanantaina 16.5.2022.

Kuvataiteilijayhdistyksille suunnattu kunta-aamu on toteutettu yhteistyössä taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelman läänintaiteilija Annika Dahlstenin ja kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijapalveluiden taideasiantuntija Taina Laitisen ja Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton kanssa. Kunta-aamu on jatkoa Taiken ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton taiteilijayhteisöjen välittäjätoimintaa kehittävälle webinaarien sarjalle. 

Taiteen edistämiskeskuksen kuntien kulttuuritoiminnan asiantuntijapalvelut auttavat kuntia kulttuurin ja taiteen edistämisen lakisääteisissä tehtävissä. Asiantuntijapalvelut huolehtivat myös yhdessä taiteen tekijöiden kanssa, että kunnassa on riittävät edellytykset ammattimaiselle taiteelliselle työskentelylle.

Lisätietoa:

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry
Toiminnanjohtaja Venla Styrman, venla.styrman@skjl.fi

Taiteen edistämiskeskus
Läänintaiteilija Annika Dahlsten, annika.dahlsten@taike.fi
Taideasiantuntija Taina Laitinen, taina.laitinen@taike.fi

Pääjärjestäjä: SKjL ja Taike

rahapuun taimia
Vesa Aaltonen
Ilmoittaudu nyt
Seminaari