Taike & Cupore Talks: Milloin on kulttuurin aika?

ma 26.9. kello 14.00 - 16.00

Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C

Helsinki

Syksyn ensimmäisen Taike & Cupore Talksin aiheena on valtion tuki kulttuurille ja taiteelle. Samalla juhlistetaan Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen 20-vuotista työtä.

Avaus: Cuporen johtaja Marjo Mäenpää

Valtion tuki taiteelle ja kulttuurille – tilannekuvasta kohti tulevaa, erikoistutkija Sakarias Sokka

Kommenttipuheenvuorot: ylijohtaja Riitta Kaivosoja, toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu ja pääsihteeri Hanna Kosonen

Yleisökeskustelu

Kulttuurin ja taiteen aika on nyt! Taiken johtaja Paula Tuovinen

Musiikkia: Arabialaisen musiikin inklusiivinen yhtye Mix Ensemble

 

Mikä on taiteen ja kulttuurin paikka tämän päivän yhteiskunnassa näinä aikoina? Miten taide ja kulttuuri selviytyvät, mikä on niiden rooli? Taiteen ja kulttuurin rahoitus on avainkysymys, jonka kautta aiheesta keskustellaan.

Keskustelua alustaa valtion kulttuurirahoitusta kartoittanut erikoistutkija Sakarias Sokka Cuporesta aiheenaan "Valtion tuki taiteelle ja kulttuurille –tilannekuvasta kohti tulevaa". Kesäkuussa valmistui kulttuuriministerin asettaman kulttuurin tulevaisuustyöryhmän ehdotus ”Kulttuurin aika on nyt”. Onko näin, miltä tilanne näyttää Cuporen selvityksen valossa?

Kommenttipuheenvuoroja kuullaan opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajalta Riitta Kaivosojalta, tulevaisuustyöryhmän jäseneltä toimitusjohtaja Liisa Suvikummulta sekä kulttuurirahoituksen edunsaajan roolissa Forum Artisin pääsihteeriltä Hanna Kososelta. Yleisöllä on mahdollisuus keskusteluun Cuporen johtajan Marjo Mäenpään johdolla. Taiken johtajan Paula Tuovisen aiheena on "Kulttuurin ja taiteen aika on nyt". 

Tilaisuudessa esiintyy arabialaisen musiikin inklusiivinen yhtye Mix Ensemble, joka on Musiikkikeskus Resonaarin, Kallion musiikkikoulun ja Keski-Helsingin musiikkiopiston yhteinen yhtye. Oppilaitokset ovat Cuporen kumppani helsinkiläisten musiikkioppilaitosten toimintaa kartoittavassa hankkeessa.

Tilaisuuden juontaa Taiken erityisasiantuntija Isto Turpeinen.

Pääjärjestäjä: Taike ja Cupore

Taike&Cupore talks tunnus, verkko
Keskustelutilaisuus
Seminaari
Yleisötapahtuma