FinnBuild: Muotoilun ja taiteen avulla parempaa asiakasymmärrystä

to 6.10. kello 10.30 - 11.15

GreenPRO-lava, Messukeskus Helsinki, Messuaukio 1

Helsinki

Tervetuloa kuuntelemaan Taiteen edistämiskeskuksen ja Ornamo ry:n lavaohjelmaa Suomen suurimmassa rakennusalan tapahtumassa, FinnBuild-messuilla. Tapahtuma on ilmainen ja saat pääsylipun rekisteröitymällä alla olevasta linkistä.

Laadukkaassa elinympäristössä luova suunnittelu, muotoilu ja julkinen taide tukevat kestävää kehitystä. Tule kuulemaan konkreettisia keinoja ja case-esimerkkejä rakentamisesta, jossa muotoilu ja taide ovat tärkeässä roolissa. Lavalla keskustellaan myös monialaisen tiimityön edellytyksistä ja käyttäjälähtöisyydestä. 

Asiakasymmärryksestä puhutaan rakennusalalla paljon. Muotoilun ja taiteen menetelmillä on siihen paljon annettavaa.

Lavalla ovat keskustelemassa muotoilujohtaja Katja Soini (AFRY Rakennettu ympäristö Suomi) ja muotoilija-taiteilija Päivi Raivio. 
Keskustelun järjestävät yhteistyössä muotoilualan järjestö Ornamo ry ja Taiteen edistämiskeskus.

Puhujien esittelyt

Katja Soini on AFRY Rakennettu ympäristö Suomen muotoilujohtaja ja Ornamo ry:n puheenjohtaja. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus strategisista muotoilutehtävistä ja käyttäjälähtöisyydestä korjausrakentamisessa ja lähiöuudistuksessa sekä laajasti rakennetun ympäristön liiketoiminnan kehittämisessä. Soini on koulutukseltaan teollinen muotoilija ja taiteen tohtori.

Päivi Raivio on muotoilija ja taiteilija, jolla on monipuolinen kokemus erilaisista julkisen tilan taiteen, paikkasuunnittelun ja kaupunkimuotoilun projekteista. Hän on myös osallistavan suunnittelun ja yhteiskehittämisen asiantuntija ja fasilitaattori. Raivio työskentelee esimerkiksi kaupunkikehittäjien ja arkkitehtien sekä erilaisten yhteisöjen ja kaupunkilaisten kanssa. Raivio työskentelee RaivioBumann-suunnittelutoimistossa sekä toimii aktiivisesti alan verkostoissa, kuten Placemaking Europe -verkostossa.

Lisätietoja

Mari Kemppinen
mari.kemppinen@taike.fi

Pääjärjestäjä: FinnBuild-messut

Yhteistyökumppanit: Taiteen edistämiskeskus & Ornamo ry

Taideteos työmaa-aidassa
Ilona Partanen: Etelätuuli, Tuultenristin kortteli, 2021, Espoo. Kuva: Lina Jelanski