Taike & Cupore talks: Taiteilijoiden ja taiteen liikkuvuus

to 14.3. kello 9.30 - 15.30

Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, Töölönlahdenkatu 4

Helsinki

Cuporen Erikoistutkijat Maria Hirvi-Ijäs ja Sakarias Sokka esittelevät Taiteen ja kulttuurin barometrin tulokset otsikolla Taiteilijoiden ja taiteen liikkuvuus.

Tilaisuuden ohjelmassa on aamupäivällä myös kuvataiteilija, tohtorikoulutettava Antti Majavan kommenttipuheenvuoro sekä taiteilijahaastatteluita.

Iltapäivällä vuorossa on teemaan liittyvien selvitysten ja tukimuotojen esittelyä, sekä keskustelua ja yleisöpuheenvuoroja. Toivomme osallistujia mukaan kaikilta taiteenaloilta. Tervetuloa mukaan!

Taiteen ja kulttuurin barometrikysely keskittyi tällä kertaa liikkuvuuden kannalta oleellisten näkemysten kokoamiseen. Tämän lisäksi mukaan liitettiin aikaisempien vuosien barometreistä tuttuja taiteeseen ja taiteilijuuteen sekä yhdenvertaisuuteen liittyviä teemoja. Tällä kertaa kysely oli suunnattu kaikille eri taiteenaloilla toimiville taiteilijoille ja siihen vastasi noin 1000 taiteilijaa.

Ohjelma

9:30 Aamukahvit
10:00 Johtaja Marjo Mäenpää, Cupore: Avaussanat
10:05 Läänintaiteilija Malla Alatalo, Taike: Kulttuurisen moninaisuuden ja liikkuvuuden kehittämisohjelma - case Arctic Arts Summit
10:20 Erikoistutkijat Maria Hirvi-Ijäs ja Sakarias Sokka, Cupore: Taiteilijoiden ja taiteen liikkuvuus
10:45 Kuvataiteilija, tohtorikoulutettava Antti Majava: Määrää vai laatua? - Liikkuvuus ekokriisin aikakaudella
11:10 Taidekonsultti ja työelämälehtori Laura Köönikkä, taideyliopisto ja Finnish Art Agency: Kuvataiteilijoiden haastattelut ja keskustelu. Mukana taiteilija Saara Ekström, kuvataiteilija, dokumenttielokuvaohjaaja Anna Nykyri ja kuvataiteilija Camilla Vuorenmaa.
12:00 Lounas (omakustanteinen)
13:00 Erikoistutkija Sari Karttunen ja tutkija Emmi Lahtinen, Cupore: Taiteen edistämiskeskuksen liikkuvuusapurahat
13:20 Project Manager Eva Blaute, Goethe-Institut: Introduction to the Pilot mobility scheme for artists and culture professionals
13:50 Kulttuurivastaava Essi Kalima, Suomen Saksan-instituutti: TelepART – esittävän taiteen nopea liikkuvuustuki
14:10 Kahvitauko
14:30 Yhteenveto ja loppukeskustelu: Moderaattorina Taiken erityisasiantuntija Kirsi Väkiparta. Mukana taiteilijapuheenvuorot: laulaja Jaakko Laitinen ja runoilija Saila Susiluoto.
 

 

Pääjärjestäjä: Taike ja Cupore

Taike &Cupore talks tilaisuuden logo
Ilmoittaudu nyt