Jyväskylän vanhustenhoidon taiteilijaresidenssin taiteilijat valittu

Kuva: Matti Häyrynen

Jyväskylän vanhusten ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon taiteilijaresidenssin taiteilijoiksi valittiin työpari Satu Salminen ja Janika Regelin.

Kuvataiteilijat aloittavat residenssijakson syyskuussa 2016 teemalla ”elämämme tarinat”. Kuvataiteilijat Regelin ja Salminen toteuttavat Kaarnalaiva-nimisen projektin, jossa keskiössä ovat asukkaiden lapsuusmuistot, luonto ja luovuus.

Taiteilijaresidenssin tarkoituksena on tuoda taidetoiminta osaksi asukkaiden arkea ympärivuorokautisen hoivan ja asumisen yksiköissä. Residenssitoiminnalla halutaan varmistaa kulttuurin saavutettavuus myös niille, joiden omaehtoinen osallistuminen taiteen äärelle on mahdotonta. Taiteilija eivät asu residenssipaikassa, mutta työskentelevät hoivayksiköissä asukkaiden kanssa taiteen keinoin yhteensä kymmenen viikon ajan.

Jyväskylän vanhusten ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon taiteilijaresidenssi oli haettavana keväällä 2016. Hakemuksia tuli yhteensä 16 kappaletta, joissa hakijoina oli yhteensä 22 taiteilijaa. Haastatteluun kutsuttiin neljä hakijaa tai hakijaparia.

Lisätiedot:
Eeva-Liisa Saarman
palvelupäällikkö
Jyväskylän kaupunki
Vanhusten ympärivuorokautinen asuminen ja hoito
Puh: 014 266 3825, 050 591 1231
eeva-liisa.saarman@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi

Pauliina Lapio
Läänintaiteilija
Taiteen käytön, hyvinvoinnin ja osallistamisen kehittämisohjelma
Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomen toimipiste
Puh: 0295330833
pauliina.lapio@taike.fi
www.taike.fi