Taideneuvostolta 30 000 euroa Kohtaamispaikka taide -hankkeeseen

Monitaideyhdistys Pisteen draamatyöpaja. Kuva: Topi Matikainen

Monitaideyhdistys Piste sai taideneuvoston vuoden 2016 kehittämisavustuksen.

Rovaniemeläinen Monitaideyhdistys Piste toteuttaa avustuksen turvin hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä maahanmuuttajataustaisten taiteilijoiden osallisuutta ja parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan sekä kiinnittymistä osaksi Rovaniemen ammattitaiteilijoiden yhdistystoimintaa ja taiteilijaverkostoa.

Hankkeen puitteissa Rovaniemellä ja Lapissa asuville ja juuri alueelle muuttaneille taiteilijoille järjestetään suomalaista taiteilijuutta ja ammatinharjoittamista käsittelevät vertaiskoulutuspäivät. Lisäksi Rovaniemen asukastuvan asiakkaat ja taiteilijaparit toteuttavat yhteisötaideproduktioita. Hankkeen päätteeksi kesällä 2017 järjestetään Galleria Napassa näyttely, jossa esitellään hankkeessa dokumentoituja teoksia ja kuullaan mukana olleiden taiteilijoiden puheenvuoroja.

Hankkeen toteuttavat Monitaideyhdistys Piste ry, Monikulttuurikeskus Moninet, Lapin taiteilijaseura, Arktiset maahanmuuttajat ry, Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kauppatorin asukastupa.

”Taideneuvosto halusi käytettävissä olevalla kehittämisrahalla tukea Suomessa olevien taiteilijoiden ja Suomeen juuri saapuneiden taiteilijoiden kohtaamista. Tämän päivän Suomessa tarvitaan yhteistä dialogia, ja taiteen keinoin voidaan tehdä näkyväksi näitä ihmisyyden peruskysymyksiin liittyviä tarinoita”, toteaa taideneuvoston puheenjohtaja Tiina Rosenberg.

Taideneuvoston valtionavustushakuun tuli kaikkiaan 28 hakemusta.

Taideneuvosto päättää vuosittain kertaluontoisista avustuksista, joilla se tukee uusia tapoja osallistua taiteen keinoin yhteiskunnalliseen keskusteluun. Taideneuvosto päättää kehittämisrahan teeman ja kohteen vuosittain. Vuonna 2015 taideneuvosto tuki Näkyvä ilmastonmuutos – Visible Climate Change -kampanjaa.

Lisätietoja: johtaja Minna Sirnö, Taiteen edistämiskeskus, p. 0295 330 719, minna.sirno@taike.fi