Suomen Kuvataiteen päivää juhlistetaan Raumalla 10. heinäkuuta

Kuva: Kirsi Kuusisto

Suomen Kuvataiteen päivää juhlistetaan Raumalla tänä vuonna laajasti: mukana on yli 30 taiteilijaa ja galleriaa Raumalta sekä lähialueen paikkakunnilta. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomiota kuvataiteen merkitykseen taiteenalana ja vahvistaa sen asemaa osana suomalaista kulttuurielämää.

Taiteilijoiden työhuoneiden ja gallerioiden ovet ovat auki koko Kuvataiteen päivän. Monipuolisessa ohjelmassa on luvassa myös muun muassa työpajoja, yleisöopastuksia sekä keskustelua taiteidenvälisyydestä.

Rauman taidemuseon pihalla voi kokeilla itse kiviveistoksen työvaiheita ja osallistua installaatioteoksen tekemiseen. Nokan torpalla voi tehdä itse aidon akvarellityön pientä maksua vastaan.

Heikklän pihapiirissä on kaiken taiteen tori ja mahdollisuus seurata taiteilijoiden työskentelyä. Lönnströmin taidemuseossa on tutkija Jussi Kivisen erikoisopastus liittyen taiteilijakaksikko IC-98:n Khronoksen talo -projektiin. Sepän talolla kuullaan kesäistä klassista musiikkia ja ohjelmassa on myös keskustelutilaisuus taiteidenvälisyydestä.

Tänä vuonna Kuvataiteen päivän tapahtumassa on mukana useita gallerioita naapurikunnista ja lähialueilta, esimerkiksi Laitilasta, Eurasta, Uudestakaupungista ja Eurajoelta.

Suomen Kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2004 Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta. Heinäkuun 10. päivä on kansainvälisesti arvostetun kuvataiteilija Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste, Rauman kaupungin kulttuuritoimi, Rauman taidegraafikot ry ja Rauman taiteilijaseura ry.

Tarkka ohjelma ja tapahtumakartta: Rauma.fi

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1561199640853249/

Lisätietoja: Pauliina Rahiala, Taiteen edistämiskeskus, p. 0505725473, pauliina.rahiala@taike.fi