New Performance Turku -festivaalilla uutta performanssi- ja esitystaidetta

Lavalla liukastelee outo nainen cheerleaderin asussa huutaen kannustushuutoja itselleen. Galleriassa keskustellaan suhteestamme kaikenlaisiin koneisiin ja laitteisiin. Mies soittaa sähköpianoa pukeutuneena kolmikulmioksi. Kaksi ihmistä kuiskii turkulaisia rakkaustarinoita ohikulkijoiden korviin aurinkoa jäljittelevien lamppujen loisteessa. Mistä kumpuaa vapauden käsitteemme ja miten se ilmenee performanssitaiteessa?

New Performance Turku on kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen festivaali, joka levittäytyy kolmen päivän ajaksi eri puolille Turkua 3.–5.5.2012. Festivaalilla esiintyy sekä kansainvälisiä että kotimaisia uuden performanssitaiteen tekijöitä. 

Esityspaikkoina toimivat mm. Titanik-galleria, Galleria Berner, Vanhan Raatihuoneen Galleria, Fluxee-klubi TEHDAS Teatterilla, Dynamo-klubi, Biologinen museo, Kutomo, Breathing Pop-Up Space ja Kauppatorin Wiklund Screen. Osa teoksista sijoittuu kaupunkitilaan.

New Performance Turku -festivaali tarkastelee mitä tapahtuu kokeellisen performanssi- ja esitystaiteen kansainvälisellä kentällä, mikä siellä on uutta ja mistä vaikutteet kumpuavat. Festivaalin taiteilijat ovat

  • Wathiq Al-Ameri & Ali Al-Fatlawi (Irak/Sveitsi)
  • Oreet Ashery (Israel/Iso-Britannia)
  • Maija Hirvanen
  • Łukasz Jastrubczak (Puola)
  • Lynn Lu (Singapore/Iso-Britannia)
  • Kate McIntosh (Uusi-Seelanti/Belgia)
  • Tero Nauha
  • Gary Stevens (Iso-Britannia).

Lisäksi festivaalilla ensiesityksensä saa MUU ry:n tuottama Performance Voyage II -performanssivideoiden kokoelma. Festivaalin kuratoivat performanssin läänintaiteilija Leena Kela ja Berliinissä asuva kuraattori Christopher Hewitt. Tapahtuman tuottavat Framil ry – Varsinais-Suomen näyttämö- ja esitystaiteen verkosto ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta.

Liput:

Iltaklubit Dynamo ja Fluxee 5 / 7 € Varaukset: 045-2574383

Muihin esityksiin vapaa pääsy

Yhteydenotot, lehdistökuvat ja haastattelupyynnöt:

info@newperformance.fi tai 045-2574383 / tuottaja Maija Nyström, Framil ry

Lisätietoja: www.newperformance.fi

Yhteistyössä: Arte ry, Dynamo, Ehkä ry, Fluxee ry, Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon residenssi, MUU ry, TEHDAS Teatteri, Turun museokeskus, Zodiak, Läntinen tanssin aluekeskus ja Kuuma Ankanpoikanen

Tukijat: Koneen Säätiö, Svenska Kulturfonden ja Taiteen keskustoimikunta