Gary Stevens ohjaa työpajan ammattitaiteilijoille Kutomolla

New Performance Turku -festivaalin yhteydessä järjestetään viiden päivän mittainen Gary Stevensin ohjaama performanssityöpaja varsinaissuomalaisille ammattitaiteilijoille. Kutomolla toteutettava työpaja alkaa lauantaina 28.4. ja päättyy torstaina 3.5.2012 yleisölle avoimeen Uusien performanssiesitysten iltaan, joka on samalla New Performance Turku -festivaalin avajaistapahtuma.

Työpaja tarjoaa taiteilijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä Euroopan tärkeimpiin kuuluvan performanssitaiteilijan kanssa. Britannialainen Gary Stevens on toiminut alalla jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan saaden tunnustusta myös erinomaisena opettajana ja työpajojen ohjaajana.

Työpajan aikataulu:

  • lauantai 28.4. klo 13–19
  • sunnuntai 29.4. klo 10–17
  • maanantai 30.4. klo 9–16
  • tiistai 1.5. vapunpäivä
  • keskiviikko 2.5 klo 9–16
  • torstai 3.5. klo 10–16 ja Uusien performanssiesitysten ilta klo 18–20

Työpajan järjestää Varsinais-Suomen taidetoimikunta yhteistyössä Ehkä ry:n kanssa. Työpaja on osa Turussa 3.–5. toukokuuta järjestettävää New Performance Turku -festivaalia. Eri puolille Turkua levittäytyvällä festivaalilla esiintyy joukko kansainvälisiä ja kotimaisia uuden performanssitaiteen tekijöitä.

Festivaalitaiteilija Gary Stevensin sooloperformanssi nähdään lauantai-iltana 5.5. TEHDAS Teatterilla järjestettävällä Fluxee-klubilla. 

Festivaalin kuratoivat performanssin läänintaiteilija Leena Kela ja Berliinissä asuva kuraattori Christopher Hewitt. Tuotannosta vastaa Framil ry – Varsinais-Suomen näyttämö- ja esitystaiteen yhdistys ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Lisätietoja festivaalin taiteilijoista ja ohjelmasta: www.newperformance.fi

Sitovat ilmoittautumiset 15.4. mennessä. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpaja on maksuton. Työskentelykieli on englanti.

Lisätietoja työpajasta ja ilmoittautumiset:

Leena Kela
performanssin läänintaiteilija
Varsinais-Suomen taidetoimikunta
leena.kela@minedu.fi
040-3581830

Gary Stevensin verkkosivu: http://www.artsadmin.co.uk/artists/gary-stevens/

Kutomo, Kalastajankatu 1 B, Turku http://www.ehka.net/kutomo/