Max Zenger kiertueella Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen taidetoimikunta järjestää laajasti aluetta kattavan jazzkiertueen, joka esittelee uusia jazzmusiikin tekijöitä.

Max Zenger kiertää Varsinais-Suomessa kolmen eri yhtyeen kanssa. Paikkakunnat ovat

 • Parainen 2.4.
 • Naantali 3.4.
 • Uusikaupunki 4.4.
 • Paimio 10.4.
 • Aura 11.4.
 • Kemiönsaari 12.4.
 • Taivassalo 13.4.
 • Pyhäranta 16.4.
 • Rusko 17.4.
 • Vehmaa 18.4.
 • Kaarina 20.4.
 • Laitila 24.4.

Tavoitteena on pysyvän kiertueverkoston luominen alueelle sekä uuden, kaikki ikäluokat huomioon ottavan yleisön tavoittaminen ja bändien hiominen huippukuntoon. Jazzkiertueella on sekä koulukonsertteja että iltakonsertteja.

Lisätietoja jazzmusiikin läänintaiteilija Ilkka Rantamäki, ilkka.rantamaki@minedu.fi, ilkkarantamaki@yahoo.com

Max Zenger, bio

Max Zenger on Turusta kotoisin oleva saksofonisti, joka opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Musiikkiopinnot alkoivat pianonpenkiltä, jonka jälkeen kuvioihin tuli isoisän vanha alttosaksofoni.

Tästä eteenpäin nuoren muusikon matka on kulkenut monen mielenkiintoisen polun kautta pisteeseen, missä Max Zenger on tänään. Vaikutteita on tullut mm. kansanmusiikista ja haitarinsoitosta, pitkiltä ulkomaanmatkoilta, mm. 5 kk Brasiliassa, sekä mahtavilta opettajilta (Jusu Heinonen, Jukka Perko, Jussi Kannaste ja Mikko Innanen). Alttosaksofoni on edelleen pääsoitin, mutta Zengerin soittamana kuullaan mm. myös rouhean kuuloista baritonisaksofonia.

Filunki on energinen saksofonitrio (Max Zenger-saksofoni, Teemu Åkerblom-basso, Aleksi Kinnunen- rummut), jonka vapaamman puolen improvisointi ei jätä ketään kylmäksi. Bändi on olemassaolonsa aikana soittanut jo mm. festivaaleilla ympäri Suomea ja ollut Suomen Young Nordic Jazz Cometsin finaalissa Touko-kesäkuun vaihteessa ilmestyy bändin esikoislevy, jonka myötä Filunki tekee viikon levynjulkaisukiertueen,  jolloin voi kuulla vielä esittämättömiä kappaleita, kuin myös hetkessä syntyviä teoksia.

Turkulaisista muusikoista koostuva Dampkring kuvastaa bändinä erinomaisesti sitä, miten eri tyyliset muusikot yhdessä voivat tuottaa mahtavan tuoretta ja energistä musiikkia. Kokoonpano (Max Zenger-saksofoni, Santeri Palkivaara-kitara, Mikko Hellström-basso, Roope Kantonen-rummut) antaa myös mahdollisuuksia moneen, kuten kuultiin esim. täpötäynnä olleessa Turku Jazzien päätöskonsertissa maaliskuussa. Yhtyeen jäsenten omista sävellyksistä koostuva ohlejmisto muuttuu tilanteen myötä svengaaviin riffeihin ja kauniisiin melodioihin.

Kolmas kiertueella soittava bändi on uunituore kvartetti Helsingistä nimeltä Irado. Nimi on portugalinkielinen slangisana Brasiliasta, joka tarkoittaa älytöntä, uskomatonta, fantastista, mahtavaa! Tätä bändin musiikissa kuullaankin. Mahtavaa kommunikointia soittajien kesken, uskomattomia sooloja ja fantastisia omia sävelmiä... Sen takaa myös kesyttämätön saksofonikaksikko Max Zenger ja Sampo Kasurinen sekä mielikuvituksellisen  soittoa tarjoava Jesse Ojajärvi (rummut) ja bändin svengin perusta, Eero Seppä (basso). Tässä ainekset bändiin, josta tullaan varmasti jatkossa kuulemaan paljon!

Kuva: Pia Jalkanen, Turku Jazz 2012