Svengikemut lapsiperheille Rovaniemellä 6. elokuuta

Rovaniemeläinen lastenmusiikkiyhtye Vauhtibändi.

Lauantaina 6.8. Rovaniemen kaupunginkirjastolla on lappilaisen lastenkulttuurin pilottitapahtuma Svengikemut. Ensimmäisenä vuonna ohjelma koostuu lastenmusiikkiyhtyeiden soitannosta ja työpajoista.

Tarjolla on viime vuonna lastenlevyn julkaissut kokoonpano Mulair ja aivan uusi rovaniemeläisistä muusikoista koostuva Vauhtibändi aivan uusilla kappaleillaan, jotka saavat tanssijalan vipattamaan. Vauhtibändissä soittavat Tatu Kantomaa, Mari ja Pelle Mulari sekä Jarno Jokiharju.

Hildá Länsman esittää saamelaisia lastenlauluja Nicholas Francettin säestämänä. Kolme Varista -yhtyeen kanssa lapset pääsevät laulamaan tuttuja lastenlauluja. Kolme Varista -yhtyeessä Soittavat Hannu Raudaskoski, Marko Niemelä ja Mika Nurmela.

Oulusta saapuvat tapahtumaan vierailemaan musiikkikasvatuksen ammattilainen Leena Poikela ja muusikko Harriet Urpola. Työpajoja tulevat pitämään katutaiteen ammattilaiset Santeri Karttunen ja Matti Martiskainen.

Rovaniemen tapahtuman järjestävät yhteistyössä Rovaniemen kaupunginkirjasto ja Taiteen edistämiskeskus. Svengikemuista kaavaillaan Lappia kiertävää kesäistä festivaalikiertuetta tuleville vuosille. Tapahtumaa alulle laittavat ja kehittävät Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijat. Tapahtuma tuo esille lastenkulttuuria ja esittelee freelancer-taiteilijoiden osaamista.

Ohjelma

klo 10 Mulair-yhtyeen lempeää lastenmusiikkia

Klo 11 Kolme Varista -yhtye laulattaa lapsia

klo 11.30 Breakdance-työpaja liikuttaa ja tanssittaa lapsiperheitä, sateella ei pidetä!

klo 12 Leena Poikelan ja Harriet Urposen johdolla Rupikonnasta prinsessaksi: sikermä lastenrunoista sävellettyjä lauluja

klo 12.30 Breakdance-työpaja liikuttaa ja tanssittaa kouluikäisiä, sateella ei pidetä!

klo 13 Hildá Länsman ja Nicholas Francett esittävät saamelaisia lastenlauluja

klo 14 Vauhtibändi, lapsia tanssittava aivan uusi yhtye

Non-stop lennokkityöpaja koko tapahtuman ajan.

Vinkkinä: piknik-eväät hyvällä säällä mukaan!

 

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/292535931100521

 

Lisätietoja:

Mette Ylikorva
Lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Lapin aluetoimipiste
puh. 0295330855
mette.ylikorva@taike.fi