Ääniä muualta -tapahtuma esittelee pohjoismaista äänitaidetta 18.-19. syyskuuta

Pohjois-Norjassa asuva Meri Nikula on yksi tapahtuman kansainvälisistä äänitaiteilijoista. Kuva Cosmic Radio -improvisaatioteoksesta Lydrørt -festivaaleilta Norjasta. Kuvaaja: Dagmara Wojtanowicz

Ääniä muualta on pohjoisen äänitaiteen tapahtuma Kulttuuritalo Valveella Oulussa 18.-19.8.2016. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä äänitaidetoimintaa ja kehittää äänitaiteen tekijöiden verkostoja. Tapahtuman toteuttaa MUU ry, Taiteen edistämiskeskus, Pohjoinen valokuvakeskus sekä Kulttuuritalo Valve.

Ääniä muualta -tapahtumassa järjestetään äänitaidekonsertteja Kulttuuritalo Valveella ja MUU MAA Taidebussissa, joka tuo taiteen äänet kaupunkikuvaan. Bussi kiertää Oulussa ja tarjoaa kaupunkilaisille ilmaisen liikkuvan äänitaiteen tilan.

Yleisölle avoimessa äänitaiteen seminaarissa taiteilijat kertovat työskentelymetodeistaan ja esittelevät äänitaiteeseen keskittyviä pohjoismaisia hankkeita. Tapahtumassa esitellään myös MUU ry:n julkaisemaa Äänitaiteen Pankki -tietokantaa. Tapahtumassa esiintyy oululaisten, hailuotolaisten ja turkulaisten taiteilijoiden lisäksi äänitaiteilijoita Norjasta, Ruotsista ja Englannista.

Äänitaiteen tapahtuman rinnalla järjestetään pohjoismainen kulttuuritoimijoiden verkostoitumiseminaari. Samoin Pohjoisessa valokuvakeskuksessa esitetään MUU ry:n tuottama kansainvälinen Performance Voyage 6 -videoperformanssien sarja kuukauden mittaisena näyttelynä.

Tapahtumaa ovat tukeneet Oulun Valistustalorahasto, Musiikin edistämissäätiö sekä Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto.

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/1766637163616633/

Muu.fi

Kulttuuritalo Valveen yleisötilaisuuksiin ja MUU MAA Taidebussiin on vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen Taidebussiin: ilmoittautuminen@muu.fi

Lisätietoja:

Leevi Lehtinen
Valotaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste
puh. 029 5330862
leevi.lehtinen@taike.fi