Arkkitehtuurikasvatus esittäytyy Tampereella 1. syyskuuta

Arkkitehtuurikasvatuksessa ympäristöä havainnoidaan moniaistisesti.

Miten tarkastella rakennettuun ympäristöön liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten kanssa? Mitä voisi tarkoittaa arkkitehtuuri monialaisena ilmiönä? Miten käyttää suunnitteluprosessia luovan ongelmanratkaisukyvyn kehittämiseen? Arkkitehtuurikasvatuksen iltapäivässä Tampereen Rullassa tarkastellaan kysymyksiä konkreettisten esimerkkien kautta.

Arkkitehtuurikasvatus esittäytyy Tampereen Lastenkulttuurikeskus Rullassa 1.9.2016 klo 16–18.30. Tilaisuudessa paikalliset arkkitehdit ja arkkitehtuurikasvattajat esittelevät elävien esimerkkien kautta teemoja, tavoitteita ja toimintamalleja, joita ovat hyödyntäneet työssään lasten ja nuorten kanssa. Toiminnallisen työskentelyn kautta osallistujilla on mahdollisuus tutustua käytännön menetelmiin ammattilaisten kanssa.

Tilaisuuden avaa apulaispormestari Leena Kostiainen. Arkkitehtuurikasvatuksen avauspuheenvuoro kuullaan Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen Jaana Räsäseltä. Tilaisuus on suunnattu opettajille, rehtoreille, varhaiskasvattajille, päättäjille sekä kaikille muille lastenkulttuurin parissa työskenteleville ja arkkitehtuurikasvatuksesta kiinnostuneille.

Tilaisuus on osa Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon ohjelmaa. Tilaisuuden järjestää Taiteen edistämiskeskus. Tilaisuus on maksuton.

Alustava ohjelma:

klo 16–16.15 Kahvitarjoilu

16.15–18.30    

Tilaisuuden avaus, apulaispormestari Leena Kostiainen

Monialainen arkkitehtuurikasvatus, Jaana Räsänen / Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Toiminnalliset työpajat

Arkkitehtuurikasvatus esittäytyy – tavoitteita, kokemuksia, projekteja, toimintamalleja arkkitehdit Anna Hakula, Kasmir Jolma, Timo Savilepo ja Mari Seppä        

Kokemuksia osallistavasta suunnittelusta koulussa

Kysymykset, keskustelu ja kiitokset

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Eeva Astala, arkkitehtuurin läänintaiteilija, valtakunnallinen

Taiteen edistämiskeskus, Kaakkois-Suomen ja Hämeen aluetoimipiste

eeva.astala@taike.fi

0295330896