Kaappaa kaveri taiteen maailmaan – valtakunnallinen kampanjaviikko 21.–27. toukokuuta

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia-viikkoa vietetään 21.–27. toukokuuta. Viikon aikana nostetaan esiin taide- ja kulttuuritarjontaa ja innostetaan ihmisiä haastamaan ystävänsä mukaan matkalle taiteen maailmaan. Tapahtumalla halutaan luoda yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja arjen hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin.


Viikon järjestävät kaikki Suomen 13 alueellista taidetoimikuntaa. Viikko järjestetään TAIKU -ohjelman, THL:n, Kuntaliiton, STM:n, OKM:n, YM:n, TEMin sekä muiden julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Mutta tärkeintä on se, että juuri sinä haastat muita ihmisiä tai organisaatioita tai yhdistyksiä tai vaikkapa yrityksiä mukaan kulttuuriin pariin: kulttuuri ja taide tekevät hyvää!

Haastekampanja

Kaappaa kaveri taiteen maailmaan! Ota yhteyttä ystävääsi, jota et ole tavannut pitkään aikaan. Kutsu mukaan hänet, joka useimmiten viettää iltaansa yksin tai se ystävä, johon haluaisit tutustua lähemmin.  Kaappaa kaveri kainaloon ja pyydä hänet mukaasi taiteen maailmaan. Piristä päivää työpaikalla ja haasta työporukka vaikka kahvitunnilla happihyppelyyn ja piipahtakaa näyttelyssä.

Laita iso pyörä päälle ja haasta kokonainen kaveriorganisaatio. Haasta yritys, työporukka tai harrasteseura matkalle taiteen maailmaan. Muista kaapata kaikenikäisiä kavereita! Koko viikko on aikaa ilahduttaa läheisiäsi, nauttia kulttuurielämyksistä ja tulla hyvälle mielelle.

Kaikki taide- ja kulttuuritapahtumat kelpaavat tanssitunnista sinfoniakonserttiin ja hevimöräkkään, kaikki taide- ja kulttuurikohteet kelpaavat julkisista patsaista museoihin ympäri Pirkanmaata. Elokuvat ovat kulttuuria, kirjasto on kulttuuria; runotapahtumat, kylätapahtumat, isot tapahtumat, pienet tapahtumat ovat parasta mahdollista hyvinvointia lisäävää kulttuuria. Muistakaa, että vain mielikuvitus on raja, kun kaappaat kaverisi mukaan kulttuurin pyörteisiin.

Miten

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -viikkoon on mahdollista osallistua haastajana tai ilmoittamalla oma taide- tai kulttuuritapahtuma mukaan kampanjaan.

Haastaminen

Valitse mieleisesi tapahtuma 21.–27. toukokuuta ja kaappaa kaveri kainaloosi ja pyydä hänet mukaasi tapahtumaan. Voit haastaa kaverisi Pirkanmaan tapahtuman Facebook-sivulla, tapahtuman valtakunnallisilla Facebook-sivuilla tai ottamalla suoraan yhteyttä ystävääsi. Kampanjaan ilmoittautuneet tapahtumat listataan Pirkanmaan taidetoimikunnan verkkosivuilla, mutta voit toki haastaa kaverin mihin tahansa taide- tai kulttuuritapahtumaan.

Tapahtuman ilmoittaminen

Ilmoita sähköpostilla osoitteeseen minta.metteri@minedu.fi  21.–27.5.2012 aikana Pirkanmaalla oleva näyttely, konsertti, runoilta, elokuvatapahtuma, sirkus, performanssiesitys tai muu tapahtuma. Tapahtuman taidesisältö ja muoto on vapaa. Anna kulttuurin kuulua kaikille ja ilmianna niin lasten kuin ikäihmistenkin tapahtumat. Näytä koko kulttuurin kirjo ja ilmoita monikulttuuriset tapahtumat mukaan.

 

Tapahtumailmoituksessa tulee olla:

  • tapahtuman nimi
  • tapahtumapaikan osoite
  • tapahtuman päivämäärä ja ajankohta
  • tapahtuman järjestäjä ja yhteystiedot (myös mahdollinen www-sivu).

Miksi

Pirkanmaan taidetoimikunta pitää taiteen ja kulttuurin voimaa merkittävänä tekijänä hyvinvoinnin edistämisessä.  Kaappaa kaveri -haastekampanja toteuttaa omalta osaltaan valtakunnallista toimintaohjelmaa. Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia toimintaohjelma (2010–2014) on osa Terveyden edistämisen politiikkaohjelmaa ja sen rakentaminen sai alkunsa Valtioneuvoston joulukuussa 2007 antamasta periaatepäätöksestä. Ohjelmaa valmisteli kulttuuri- ja urheiluministerin nimeämänä selvittäjänä VTT Hanna-Liisa Liikanen tukenaan laajapohjainen asiantuntijaryhmä.

 

Viisivuotisella Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -toimintaohjelmalla on kolme painopistealuetta:

  • kulttuuri osallisuuden, yhteisöllisyyden, arjen toimintojen ja ympäristön edistäjinä
  • taide ja kulttuuri osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa
  • työhyvinvoinnin tukeminen taiteen ja kulttuurin keinoin

 

Kaappaa kaverisi johonkin näistä - Pirkanmaan kulttuuritapahtumat 21. – 27.5.

 

Lisätietoja:

Minta Metteri, projektityöntekijä

Pirkanmaan taidetoimikunta

www.pirkanmaantaidetoimikunta.fi

Kaappaa kaveri-kampanja

minta.metteri@minedu.fi  

puhelin 0400 784885

Tapahtuman Pirkanmaa-Facebook-sivu

Tapahtuman valtakunnallinen Facebook-sivu