Puhetta taiteesta -tilaisuudet jatkuvat Mikkelin taidemuseolla

Teemu Mäki

Mikkelin taidemuseolla puhutaan jälleen lokakuun alussa taiteesta. Tällä kertaa keskustelun alustajana on kuvataiteilija, kirjailija, teatteriohjaaja ja tutkija Teemu Mäki, joka puhuu taiteen määritelmästä ja taiteen tehtävästä yhteiskunnassa ja yksilön elämässä. Tilaisuus alkaa Mikkelin taidemuseolla keskiviikkona 5.10.2016 klo 17.30.

Taidetta on usein perusteltu sillä, että se kasvattaa, valistaa, innovoi ja että se on moraalisen tai poliittisen pohdiskelun muoto. Toisaalta yhtä usein on päinvastoin väitetty, että taiteessa hienointa on sen hyödyttömyys, että se on nimenomaan taidetta, jolla on oma itsetarkoituksensa, eikä sen pidä palvella ketään toista.

Kumpi on osuvampi kuvaus? Entä ovatko kaikki tulkinnat jostain taideteoksesta samanarvoisia, yhtä hyviä? Esitelmänsä lisäksi Mäki näyttää tilaisuudessa uuden videoteoksen Tavallista tappamista ja lausuu otteita uusimmasta runokokoelmastaan Äidin oma.

Puhetta taiteesta -tilaisuudet johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisten taidekeskusteluiden pariin. Puhe taiteesta auttaa ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Tapahtumat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Keskustelutilaisuudet ovat joka kuun ensimmäinen keskiviikko kello 17.30 -19.00 Mikkelin taidemuseolla. Syksyn muut Puhetta taiteesta -tilaisuudet ovat 2.11. ja 7.12.

Tilaisuudet sisältyvät taidemuseon pääsymaksuun.

Mikkelin taidemuseon syksyn näyttelyt löytyvät linkistä:

http://www.mikkeli.fi/museot/taidemuseo/vaihtuvat-nayttelyt/vaihtuvat-nayttelyt-2016

Lisätietoja:

Läänintaiteilija Harri Heinonen
Taiteen edistämiskeskus | Etelä-Savo
Puh. 029 5330923
harri.heinonen@taike.fi

Amanuenssi Paula Hyvönen
Mikkelin taidemuseo/ Etelä-Savon aluetaidemuseo
Puh. 015 194 2421
paula.hyvonen@mikkeli.fi