Taiteen edistämiskeskus rakentaa Sanojen Satakuntaa Turun kirjamessuille

Turun kirjamessujen tämän vuoden teemat ovat Saksa ja Satakunta. Porin toimipiste on mukana tekemässä Satakuntaa näkyväksi messuilla. Läänintaiteilija Karoliina Suoniemi on suunnitellut kaikkiaan 23 tuntia käsittävän lavaohjelmiston ja läänintaiteiljia Marjo Heino on vastannut osaston visuaalisesta ilmeestä. Turun Kirjamessut järjestetään 30.9.-2.10. Turun messukeskuksessa.

Sanojen Satakunta tuo messuille lähes sata osaajaa, kaikkien tuntemia legendoja ja nousevia kykyjä. Kirjailijoista mukana ovat mm. Aulikki Oksanen, Heli Laaksonen, Hanna-Riikka Kuisma, Arttu Tuominen, Suvi Vehmanen, Taina Teerialho, Elina Wallin, Mike Pohjola, Leila Tuure ja Pertti Rajala. Satakunnan kirjallisuus nousee esille mm. sarjakuvan, lastenkirjallisuuden, romantiikan, murhien, luonnonkauneuden, tarujen, tiedon, ruoan, hyvinvoinnin ja runojen kautta.

Minun Satakuntani sanat -ohjelmasarjassa tunnetut henkilöt kertovat suhteestaan Satakuntaan, kirjallisuuteen ja taiteeseen. Mukana ovat Alivaltiosihteeri Simo Frangén, taiteilija Eino Grön, kirjailija Ville Hytönen, arkkipiispa Kari Mäkinen, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen, taiteilija Paavo Paunu, taiteilija Mari Rantasila, taiteilija Suvi Solkio,pitsitaiteilija Tarmo Thorström, taiteilija Jorma Uotinen ja näyttelijä Annu Valonen.

Lue lisää Sanojen Satakunta -teemasta ja koko ohjelmasta: www.satakunta.fi/sanojensatakunta.

Lisätietoja
Läänintaiteilija Karoliina Suoniemi, p. 0295 330 904
Erityisasiantuntija Henri Terho, p. 0295 330 901