Tervetuloa aikuisten Taide-eskariin!

Oletko miettinyt, mitä paikallisissa taidelaitoksissa tapahtuu? Entä mitä lappilaiset taiteilijat tekevät? Onko nykytaide mielestäsi käsittämätöntä? Koetko, ettei klassisella musiikilla ole sinulle mitään annettavaa?

Taide-eskarin tarkoituksena on tutustuttaa uusia yleisöjä nykytaiteeseen ja -kulttuuriin. ”Taide on jokaisen oikeus” on kantava ajatus projektin taustalla; taiteesta pitää saada nauttia ja siitä pitää saada keskustella ilman pelkoa vääristä vastauksista tai huonoista tulkinnoista.

Taide-eskari on aikuisille suunnattu taidetapahtumien sarja, joka esiopetuksen tavoin virittää uuden oppimiseen maksuttomien tutustumiskäyntien avulla. Taide-eskarin tavoitteena on tarjota kokemuksia eri taiteenaloista, murtaa ennakkoluuloja sekä kannustaa kulttuuriharrastusten pariin. Taide-eskari vie ryhmäläiset paikallisten kulttuuripalveluiden ääreen eri taiteenalojen ammattilaisten ohjaamana. Ammattilaiset vastaavat eskarilaisten kysymyksiin ja toimivat ajattelun apuna.

Taide-eskarin toteuttaa Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Lapin kamariorkesterin, Lapin kamariorkesterin kannatusyhdistys Lakan, Rovaniemen taidemuseon sekä Monitaideyhdistys Pisteen kanssa.

Taide-eskarin ohjelma syksyllä 2016:

1) Tiistai 1.11. Kalevi Ahon yleisöluento nykymusiikista
2) Torstai 3.11. Lapin kamariorkesterin konsertti
3) Perjantai 4.11. Vitus-festivaalin ohjelmistoa
4) Kuvataideilta ja projektin päätös. Ajankohta sovitaan myöhemmin.

Haluatko mukaan taide-eskariin?

Taide-eskari hakee värikästä ja moninaista osallistujaryhmää syksyn toimintaan. Aiempaa kokemusta tai taidealan tuntemusta ei edellytetä. Ennakkoluuloinen saa olla. Ja skeptinen. Toivomme kuitenkin, että olet avoin uusille kokemuksille ja rohkenet kysyä ja kommentoida. Ryhmään otetaan seitsemän osallistujaa.

Ryhmä Taide-eskariin valitaan hakumenettelyllä. Voit hakea projektiin itse tai ilmiantaa ystäväsi, läheisesi tai työkaverisi (huomaathan kuitenkin, että lopullinen sitoutuminen ohjelmaan tulee osallistujalta itseltään). Laadi vapaamuotoinen hakemus, jossa ytimekkäästi perustelet, miksi juuri sinun pitäisi päästä mukaan ryhmään tai miksi läheisesi kaipaa kunnon kulttuurikuuria. Osallistujavalinnan tekee projektin yhteistyöorganisaatioista koottu ryhmä.

Tule mukaan Taide-eskariin ihmettelemään nykykulttuurin ilmentymiä yhdessä toisten taiteen ensikertalaisten kanssa!

Toimita hakemuksesi 17.10. klo 16.00 mennessä: malla.alatalo@taike.fi tai paperisena: Malla Alatalo, Taiteen edistämiskeskus/ Lapin aluetoimipiste, Veitikantie 2–8 C, 96100 Rovaniemi.

Lisätietoja:
läänintaiteilija Malla Alatalo
malla.alatalo@taike.fi
puh. 0295 330 859