Valokuvasarja yhteisöjen kohtaamisesta Pohjanmaan valokuvakeskuksessa

Kuva: Laura Böök: Häiden jälkeinen päivä (2014)

Laura Böökin näyttely Walking on Rivers käsittelee sopeutumista ja pohjoisen monikulttuuristuvaa maaseutua. Näyttelyn avajaisten yhteydessä järjestetään myös taiteilijatapaaminen.

Laura Böökin ajankohtainen valokuvasarja esittelee Pudasjärven pikkukaupunkiin kiintiöpakolaisina saapuneiden kongolaisten maahanmuuttajien asettumista Pohjois-Pohjanmaalle.

Sarjan keskeinen teema on ihmisten ehtymätön kyky sopeutua muutoksiin vielä yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen.

Kahden ja puolen vuoden aikana kuvattu sarja tarkastelee samalla myös monikulttuurisuutta, vastaanottavien yhteisöjen muuttuvaa ilmapiiriä sekä pohjoisen maaseudun muotoa hakevaa tulevaisuutta.

Valokuvasarja Walking on Rivers on aiemmin ollut esillä Poliittisen valokuvan festivaalilla Suomen valokuvataiteen museossa Helsingissä, Valokuvakeskus Nykyajassa Tampereella sekä mukana kansainvälisillä valokuvafestivaaleilla Saksassa, Alankomaissa, Singaporessa ja Intiassa.

Walking on Rivers on esillä Pohjanmaan valokuvakeskuksessa 14.10.–17.11.2016 (Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Kauppakatu 23, Lapua), ma-to 11–19, pe 11–17, la 11–15.

Valokuvaaja pitää luennon töistään perjantaina 14.10. klo 17.45 näyttelytilassa. Tilaisuus jatkuu avajaisten merkeissä. Näyttelyyn, taiteilijatapaamiseen ja avajaisiin on vapaa pääsy.

Näyttelyn ja taiteilijatapaamisen järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipiste ja Pohjanmaan valokuvakeskus.

Laura Böök (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Böök on suorittanut BA (Honours) Documentary Photography -tutkinnon University of South Walesissa Britanniassa v. 2014 ja opiskelee tällä hetkellä taiteen maisterin tutkintoa Aalto Yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Böökin valokuvia on nähty Suomen lisäksi kansainvälisillä valokuvafestivaaleilla Saksassa, Alankomaissa, Singaporessa ja Intiassa.

Lisätietoja:

Pia Mouazan
Läänintaiteilija - kulttuurinen moninaisuus
puh. 029 5330 814
pia.mouazan@taike.fi

Pohjanmaan valokuvakeskus POVA
Kulttuurisihteeri Tuula Ylisaari
puh 044 438 4584
info@pova.fi
www.pova.fi