Kulttuurihäirintä Minä ja taide -luennon aiheena

Minä ja taide -luennot johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin ja auttavat ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta.


Syksyn toisella luennolla toimittaja Jari Tamminen pohtii kulttuurihäirintää.  Luento järjestetään tiistaina 1.11. klo 17.30-19.00 Seinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-salissa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Toimittaja Jari Tamminen: Kulttuurihäirintä - taiteen ja aktivismin rajapinnassa
Välillä kulttuurihäirintä on poliittista taidetta ja välillä taiteen muotoista aktivismia, usein hieman molempia – rajat ovat veteen piirrettyjä. Häiriöiden kautta saatamme tehdä uusia havaintoja yhteiskunnastamme.  Kulttuurihäirintä tapahtuu usein luvallisen ja luvattoman rajalla. Varsinkin mitä tulee soveliaisuuteen, se ylittyykö raja on lähinnä katsojan mielessä.

Luennot järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön, Seinäjoen kaupunginkirjaston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa. Luentosarjan viimeinen luento on tiistaina 29.11. Tuolloin Veli Granö luennoi ITE-taiteesta ja kaikkien oikeudesta taiteeseen.

------------------------------
Jari Tamminen on Voima-lehden toimittaja ja hänen Häiriköt-päämajansa tutkii kulttuurihäirinnän hyödyntämistä tieteen popularisoimisen apuvälineenä. Tuomalla tutkijat, taiteilijat ja aktivistit yhteen Häiriköt-päämaja hakee uusia tapoja välittää tietoja sekä hakea uusia yleisöjä.

 

Lisätiedot:
Antti Huntus, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan aluetoimipiste
puh. 0295 330 810
antti.huntus@minedu.fi

Mika Virkkala, koulutuspäällikkö
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
puh. 050 3843 484
mika.virkkala@uniarts.fi