ARTSOPPA-treffit: Taide ja luovat menetelmät globaalikasvatuksessa

Miten taidetta voi käyttää globaalikasvatuksessa? Mikä innostaa toimimaan? Mitä on hyvä ottaa huomioon taiteilijan ja järjestön välisessä yhteistyössä?

Aika: ti 8.11. klo 16-18
Paikka: Kepa ry, Elimäenkatu 25-27, 6.krs.

Tilaisuudessa kuullaan esimerkkejä erilaisista mahdollisuuksista tehdä yhteistyötä taiteilijan kanssa ja käyttää taidelähtöisiä menetelmiä järjestön globaalikasvatustyössä. Mukana Eettisen kaupan puolesta ry ja taiteilija Jani Leinonen, Rauhanliitto ja Plan.

Eettisen kaupan puolesta ry kertoo kokemuksistaan farkkujen tuotantoa käsittelevän videoinstallaation käyttämisestä globaalikasvatuksessa sekä vastamainostyöpajojen toteuttamisesta yhdessä Jani Leinosen kanssa, Rauhankoulu arvioi draamamenetelmien käyttöä kriittisen globaalikasvatuksen näkökulmasta ja Plan kertoo muutaman vuoden takaisesta rap-lyriikkakampanjastaan, jolla saatiin nuoret innostumaan lapsen oikeuksista.

Tule mukaan kertomaan omasta kokemuksestasi, inspiroitumaan muiden esimerkeistä tai vain keskustelemaan taiteen voimasta avata silmiä ja herättää halu toimia oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Ilmoittautuminen 3.11. mennessä.

Lisätietoja: Anna Jussilainen, anna.jussilainen@taike.fi, 0295 330 808

Tapahtuman järjestävät Taiteen edistämiskeskus ja Kepa.