Taide urheilu- ja liikuntapaikkojen rakentamisessa puhuttaa Jyväskylässä

Jyväskylässä järjestetään Urheilu- ja liikuntapaikkarakentamisen tulevaisuus -seminaari tiistaina 15. marraskuuta 2016. Seminaarin tarkoitus on tarkastella liikunta- ja urheilupaikkarakentamisen nykytilaa ja visioida sen tulevaisuutta. Aiheena on mm. teknologian ja digitaalisuuden hyödyntäminen, pelillistämisen mahdollisuudet ja rakentamiseen integroitu taide osana uudenlaista visuaalista rakentamista.

Kuva: PES arkkitehdit Oy

Seminaarin ohjelma.

Seminaariin ilmoittautuminen torstaihin 10.11. mennessä.

Seminaari nähtävissä live-striimauksena: https://www.youtube.com/channel/UCWiGLk9JPoDRxD8QBZhjZzg/live

Seminaarin teemaa kehystää osuvasti sen tapahtumapaikkana toimiva Hipposhalli, jonka ympärille Jyväskylässä on käynnistetty Hippos2020-hanke. Hankkeen tavoitteena on tehdä Hippoksesta pohjoismaiden monipuolisin sisäliikuntakeskus, joka tarjoaa modernit puitteet urheilemiselle niin harraste- kuin ammattitasollakin.

Seminaaria järjestää Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton ja pidetään klo 11-17 välillä Hipposhallin auditoriossa osoitteessa Rautpohjankatu 6. Seminaarissa kuullaan useita rakentamisen, taiteen ja digitaaliteknologian asiantuntijoita. Lisäksi seminaarin yhteydessä on mahdollisuus kokeilla demoalueella OiOi:n kehittämää palloilulajien harjoittelun digiaikaan siirtävää interaktiivista KickIt-peliä ja VR-teknologiaa (Virtual Reality) hyödyntävää kuntopyöräilyä.

Lisätietoja: visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen, kirsi.pitkanen@taike.fi / p. 0295 330 838.

Seminaari on osa Taiteen edistämiskeskuksen prosenttiperiaatteen edistämisen kehittämisohjelmaa.