Mikkelin taidemuseolla jatkuvat Puhetta taiteesta -alustukset

Taidemaalari-pedagogi Henri Hagman. Kuva: Aino Suonio

Mikkelin taidemuseolla puhutaan jälleen taiteesta. Tällä kertaa keskustelun alustajana on taidemaalari-pedagogi Henri Hagman. Hän jatkaa edellisessä tilaisuudessa Teemu Mäen avaamaa keskustelua taiteen tehtävästä ja tarkoituksesta. Tilaisuus alkaa Mikkelin taidemuseolla keskiviikkona 2.11.2016 klo 17.30.

Kirjoittamansa teoksen Taiteen tarkoitus pohjalta Hagman esittää, että taiteen tarkoitus on kehittää ihmisen suhdetta aistimiseensa ja tämän henkistä olemusta, yhdistämällä henkiset ja fyysiset olemisen tavat. Lopuksi hän kysyykin, onko taiteen perimmäinen tehtävä lopulta tehdä itsensä tarpeettomaksi?

Kuvataiteilija Ville Löppönen pitää tilaisuudessa lyhyen kommenttipuheenvuoron, jonka jälkeen sana on vapaa.

Puhetta taiteesta -tilaisuudet johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisten taidekeskusteluiden pariin. Puhe taiteesta auttaa ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Tapahtumat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Keskustelutilaisuudet ovat joka kuun ensimmäinen keskiviikko kello 17.30 -19.30 Mikkelin taidemuseolla. Syksyn viimeinen Puhetta taiteesta –tilaisuus on 7.12.

Tilaisuudet sisältyvät taidemuseon pääsymaksuun.

Lisätietoja:

Läänintaiteilija Harri Heinonen
Taiteen edistämiskeskus | Etelä-Savo
Puh. 029 5330923
harri.heinonen(at)taike.fi

Amanuenssi Paula Hyvönen
Mikkelin taidemuseo
Puh. 015 194 2421
paula.hyvonen(at)mikkeli.fi