Veli Granö päättää Minä ja taide -luentosarjan Seinäjoella

Minä ja taide -luennot johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin ja auttavat ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta.

Minä ja taide -luento järjestetään Seinäjoella 29.11.
Luentosarjan päättää valokuvaaja, valokuvan- ja nykytaiteen professori Veli Granö, joka puntaroi kaikkien oikeutta taiteeseen ja syitä miksi taitelijoiksi ryhdytään. Luento järjestetään tiistaina 29.11. klo 17.30-19.00 Seinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-salissa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Valokuvaaja Veli Granö: Kaikkien oikeus taiteeseen
Yleisöluennolla pohditaan ITE-taiteen ja julkisen taiteen avainkysymyksiä: Mistä syystä taiteilijaksi ryhdytään? Miksi taide halutaan tuoda toisten nähtäväksi? Mistä kumpuaa kiinnostus kaupunkiympäristön (lailliseen ja laittomaan) koristeluun?

Luennot järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön, Seinäjoen kaupunginkirjaston ja Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa.

------------------------------
Veli Granö (s. 1960) on kansainvälisesti tunnetuimpia ja arvostetuimpia suomalaisia nykytaiteilijoita, jonka ilmaisukeinoja ovat valokuva, installaatio ja elokuva. Granö tunnetaan yhtenä kansantaiteen eli ITE-taiteen esiintuojista. Tällä hetkellä Granö toimii Taideyliopiston Kuvataideakatemian valokuvan- ja nykytaiteen professorina.
 

Lisätiedot:
Antti Huntus, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pohjanmaan aluetoimipiste
puh. 0295 330 810
antti.huntus@taike.fi

Mika Virkkala, koulutuspäällikkö
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
puh. 050 3843 484
mika.virkkala@uniarts.fi