Taide mukana terveyden edistämisen viikossa

Pirkanmaalla vietetään 7.11.–13.11.2016 järjestyksessään toista Terveyden edistämisen viikkoa. Teemaviikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, että kukin voi omilla päivittäisillä valinnoillaan edistää terveyttä ja hyvinvointia. Erilaisia hyvinvointia edistäviä tapahtumia järjestetään viikon varrella pitkin Pirkanmaan kuntia. Yhteisenä teemana tänä vuonna on kannustaa portaiden käyttöön.

Terveyden edistämisen viikon aikana voi osallistua ”Prosentti ajastasi taiteelle” -haasteeseen, jossa kannustetaan käyttämään vähintään prosentti eli 100 minuuttia viikosta taiteesta nauttimiseen ja kulttuuriin osallistumiseen. Jokaisella ihmisellä toimintakyvystä, varallisuudesta, asuinpaikasta ja terveystilanteesta riippumatta pitäisi olla kulttuurinen perusoikeus taiteeseen ja kulttuuriin vähintään prosenttiin ajastaan eli 100 minuuttiin per viikko. Haasteeseen voi osallistua täyttämällä nettilomakkeen viimeistään perjantaina 18.11.2016 osoitteessa:
https://www.webropolsurveys.com/S/F49BFD237C3D8162.par

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 2 museokorttia.

Tampereen yliopistollisessa sairaalan vanhassa pääaulassa on viikon aikana tarjolla monipuolista ohjelmaa. Maanantaina 7.11 klo 10–14 Taysin A-talon aulassa voi tutustua muun muassa Taiteen edistämiskeskuksen ja Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n yhteiseen toimintapisteeseen. Pisteellä jonglööri Jarmo Humalajärvi esiintyy ja osallistaa yleisöä. Taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalaisen ja esittävien taiteiden läänintaiteilija Iiro Heikkilän kanssa voi ideoida tapoja, joilla taide voi olla mukana luomassa hyvinvointia. Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n pisteellä voi mitata puristusvoimansa ja ideoida työhyvinvointiin uusia menetelmiä.

Terveyden edistämisen viikolla avautuu Taysissa myös monitaiteinen Puutarha-teos. A-talon aulaan kasvaa leijuvien kukkien, solisevan veden ja lempeästi liikkuvien tanssijoiden luoma maisema, johon myös katsojat pääsevät astumaan sisään. Teos tuo oman äänensä keskusteluun taiteesta ja hoivasta ja avaa uuden mallin tinkimättömästi toteutetulle taiteelle terveydenhuollon kontekstissa.  Teos on Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuotanto, joka toteutetaan yhteistyössä Tays:in ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Teosta ovat tukeneet Nordic Cultere Point, Kulturfonden för Sverige och Finland ja Tampereen kaupunki.

Puutarha-teos auki: 4.11.–4.12.2016
Tanssijat teoksessa: 7.11., 10.11., 15.11., 22.11., aina klo 12–14
Sijainti: Tays, A-talon aula (sisäänkäynti R-talon kautta)
Vapaa pääsy

Lue lisää teoksesta täältä:
http://www.tays.fi/fi-FI/Taysin_vanha_paaaula_muuttuu_puutarhaksi(61059)

Lisätietoja taiteen osuudesta Terveyden edistämisen viikossa ja ”Prosentti aikaa taiteelle” -haasteesta:

Arttu Haapalainen
taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan toimipiste
puh. 0295 330 843
arttu.haapalainen@taike.fi

Lisätiedot Puutarha-teoksesta:
Noora Nenonen
puh. 041 460 1535
noora.nenonen@gmail.com