Muusikko Jouko Teikari ja Korutaideyhdistys ry saivat Kaakkois-Suomen taidepalkinnon

Muusikko Jouko Teikari ja Korutaideyhdistyksen puheenjohtaja Jenni Sokura.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta palkitsi Jouko Teikarin pitkäjänteisestä työstä musiikin parissa ja Korutaideyhdistyksen uraa uurtavasta työstä korutaiteen esiin nostamisessa ja kansainvälisten verkostojen luomisessa. Palkinnot ovat suuruudeltaan 2500 euroa ja ne maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Jouko Teikari on tehnyt työuransa oboistina Suomen kansallisoopperan orkesterissa (1963-67) ja Radion sinfoniaorkesterissa (1968-88). Hän on toiminut Sibelius-Akatemian oboensoiton lehtorina ja Kotkan seudun musiikkiopiston opettajana opettaen edelleen jälkimmäisessä. Teikari on ollut myös aktiivinen esiintyjä Kymenlaakson alueella ja tukenut osaamista alueella omalla ammattitaidollaan. Lisäksi hän on toiminut Elokuun iltojen taiteellisena johtajana. Elokuun illat -tapahtuma vietti 15-vuotisjuhlavuottaan kuluvana vuonna. Tapahtumassa on esiintynyt niin paikallisia, valtakunnallisia kuin kansainvälisiäkin tähtiä.

Korutaideyhdistys ry on perustettu Lappeenrannassa vuonna 2005. Yhdistys toimii valtakunnallisesti ja sen tavoitteena on edistää ja tehdä tunnetuksi nykykorua taiteena ja muotoiluna Suomessa. Lisäksi päämääränä on parantaa suomalaisen korun tunnettuutta ulkomailla. Tavoitteidensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää näyttelyitä, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä tiedottaa alan tapahtumista. Korutaideyhdistys ry on yhdistys kaikille ammattimaisesti alalla toimiville tekijöille.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Johanna Vuolasto p. 0295 330 870
Taiteen edistämiskeskuksen Kaakkois-Suomen ja Hämeen aluetoimipiste