Lapset ja nuoret tekevät katutaidetta ympäri Suomea 1. joulukuuta

Neljättä Taiteen edistämispäivää vietetään monimuotoisen ja moniulotteisen katutaiteen merkeissä. Toistakymmentä tapahtumaa ympäri Suomea tekevät lasten ja nuorten kulttuuria näkyväksi ja antavat tilaa lasten ja nuorten äänelle. Taiteen edistämispäivä huipentaa #taideonlasten-teemavuoden, jolla Taiteen edistämiskeskus (Taike) on halunnut vahvistaa lasten- ja nuortenkulttuurin ja sitä tekevien ammattilaisten asemaa.

Katutaidetapahtumat ovat rakentuneet taiteilijoiden sekä lasten ja nuorten yhteistyöllä. Niitä on valmisteltu pitkin syksyä ja työskentelyyn on liittynyt erilaisia työpajoja ja taidetoimintaa. Taiteen edistämispäivänä osallistujat pääsevät kokemaan katutanssia, kokeilemaan katutaiteen tekemistä ja elävöittämään arkiympäristöä erilaisin esityksin ja teoksin. Osa tapahtumista on avoimia kaiken ikäisille ja toiset on suunnattu tietyille kohderyhmille.

Valtakunnallisen tapahtuman koordinaattoreina toimivat Taiken läänintaiteilijat, ja tapahtumapaikkoina ovat Helsinki, Joensuu, Kuopio, Lappeenranta, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Turku sekä paikkakuntia Pirkanmaalta, Pohjanmaalta ja Satakunnasta. Tarkempia tietoja tapahtumista löytyy teemapäivän verkkosivuilta taiteenedistamispaiva.taike.fi. Sosiaalisessa mediassa päivän tapahtumia voi seurata aihetunnisteilla #taideonlasten. #taiteenedistämispäivä ja #katutaidekatu.

Taiteen edistämiskeskus nimesi vuonna 2013 joulukuun 1. päivän Taiteen edistämispäiväksi, jolloin on lupa käydä keskustelua kaikkien oikeudesta taiteeseen. Vuonna 2015 teemana oli Taide on lähellä, jota juhlittiin valotaideteoksin. Tänä vuonna juhlitaan yhdessä lasten ja nuorten kanssa, koska #taideonlasten.

Tervetuloa joulukuussa mukaan kokemaan maailma lasten ja nuorten silmin!

Lisätietoja:

Laura Arala
Lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
p. 0295 330 884
laura.arala@taike.fi