Nuoret tuovat katutanssin Porvoon K-Rautaan 1. joulukuuta

Taidetehtaan Tanssikoulun tanssijat toteuttavat katutanssi flash mobin Porvoon K-Raudassa torstaina 1.12. klo 16.30.

Esityksen musiikki Anna tilaa -remix on syntynyt nuorten RIMLAB- biisipajassa. Tapahtuman tuottaa Uudenmaan lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Marjaana Jaranne ja esityksen koreografiasta vastaa Sonja Tamminen.

Tempaus on osa valtakunnallista Taiteen edistämispäivää, jota vietetään 1.12. monimuotoisen katutaiteen merkeissä.

Tapahtuman ajatuksena on tehdä nuorten tekemää katutaidetta näkyväksi sekä viedä sitä yllättäviin paikkoihin. Taiteen edistämiskeskus toteuttaa katutanssi flash mobin yhteistyössä Porvoon K-raudan, Porvoon kulttuuripalveluiden, Taidetehtaan Tanssikoulu ja RIMLAB:n kanssa. Yleisö on lämpimästi tervetullut paikalle! Tapahtumapaikkana toimii Porvoon K-Rauta (os. Ratsumestarinkatu 3, Porvoo).

Toistakymmentä tapahtumaa ympäri Suomea tekevät lasten ja nuorten kulttuuria näkyväksi ja antavat tilaa lasten ja nuorten äänelle. Taiteen edistämispäivä huipentaa #taideonlasten-teemavuoden, jolla Taiteen edistämiskeskus (Taike) on halunnut vahvistaa lasten- ja nuortenkulttuurin ja sitä tekevien ammattilaisten asemaa. Valtakunnallisen tapahtuman koordinaattoreina toimivat Taiken läänintaiteilijat, ja tapahtumapaikkoina ovat Helsinki, Joensuu, Kuopio, Lappeenranta, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Turku sekä paikkakuntia Pirkanmaalta, Pohjanmaalta ja Satakunnasta. Tarkempia tietoja tapahtumista löytyy teemapäivän verkkosivuilta taiteenedistamispaiva.taike.fi.

Taiteen edistämiskeskus nimesi vuonna 2013 joulukuun 1. päivän Taiteen edistämispäiväksi, jolloin on lupa käydä keskustelua kaikkien oikeudesta taiteeseen. Vuonna 2015 teemana oli Taide on lähellä, jota juhlittiin valotaideteoksin. Tänä vuonna juhlitaan yhdessä lasten ja nuorten kanssa, koska #taideonlasten.

Lisätietoja Uudenmaanalueen tapahtumista:

Marjaana Jaranne
Lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
marjaana.jaranne@taike.fi
p. 0295 330 805