Kohtaamisia taiteessa -sarja päättyy syksyn osalta kantaesitykseen Jyväskylässä

Tanssijat Helena Ratinen (vas.) ja Teija Häyrynen.

Taiteen edistämiskeskuksen ja Jyväskylän kaupunginteatterin yhteistyössä toteuttama Kohtaamisia taiteessa – tapahtumasarja on syksyn aikana virittänyt keskustelua taiteen ja ikääntymisen ympärille teatterin ja elokuvan tiimoilta.

Poikkitaiteellinen tapahtumakokonaisuus päättyy syksyn osalta tilausteokseen Lupa tehdä. Ensi-iltansa tiistaina 22.11. klo 17 saava teos on kahden tanssitaiteilijan Helena Ratisen ja Teija Häyrysen sekä Jyväskylä Sinfonian fagotisti Risto Keinäsen luoma kokonaisuus.

Teokseen liittyy lisäksi myös haastatteluosuus esityksen jälkeen, jossa taiteilijat avaavat keskustelua luovuuden ja ikääntymisen yhteydestä.

”Leikki pitää ihmisen elossa”, toteaa toinen tanssitaiteilija Helena Ratinen esityksen teemasta. ”Teosta on ollut ihanaa tehdä, innostavaa ja antoisaa. Myös kokoonpano on yllättävä, koska emme ole aikaisemmin työskennelleet yhdessä”, hän jatkaa.

Teos esitetään Jyväskylän kaupunginteatterin lämpiössä ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Esityksen jälkeisessä osuudessa taiteilijoiden haastattelijoina nähdään musiikin ja tanssitaiteen asiantuntijat Jari Hoffrén ja Vilja Ruokolainen. Myös yleisö voi esittää kysymyksiä taiteilijoille. Tapahtuman kesto on kokonaisuudessaan noin 1,5 tuntia.

Lupa tehdä kantaesitetään tiistaina 22.11. Jyväskylän Kaupunginteatterin lämpiössä. Esitys alkaa klo 17.00 ja siihen on vapaa pääsy.

Lisätiedot ja info:

Pauliina Lapio
Taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus /Keski-Suomen aluetoimipiste
pauliina.lapio@taike.fi
p. 02 95 330 833