Rovaniemellä UNICEF-juhla Taiteen edistämispäivänä 1. joulukuuta

Arktisissa olosuhteissa toimivan Katukulttuuriyhdistys Transcentendin nuoret taiteilijat valtaavat hetkeksi Rovaniemen teatterin suuren näyttämön ja tuovat lavalle tuulahduksen breakdancea, afroa, graffiteja ja dj-kulttuuria. Esityksessä nähdään otteita syksyn mittaan pidetyistä nuorten työpajoista. Ryhmä on ohjannut oman kokonaisuutensa itse.

UNICEF-hyväntekeväisyysjuhlassa esiintyy yhteensä noin 200 lasta ja nuorta. Musiikkia, laulua, sirkusta, tanssia ja teatteria lavalle vyöryttävä esitys ilahduttaa katsojia ja muistuttaa lasten oikeuksista. Lapset ja nuoret ovat rovaniemeläisten taidekoulujen, päiväkotien ja koulujen oppilaita. Katutaiteen tekemiseen osallistuvat myös rovaniemeläiset peruskoululaiset, jotka tuovat teatterin aulaan ja pihalle lasten oikeuksista innoituksensa saaneita patsaita ja lippuviirejä.

Kokonaisuuden ohjaajana toimii Hannu Friman. Tatu Kantomaa vastaa musiikillisesta ja äänellisestä kokonaisuudesta ja Riikka Vuorenmaa valosuunnittelusta. Tapahtumaa koordinoi lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Mette Ylikorva. Mukana Rovaniemen tapahtumassa ovat kulttuurisen moninaisuuden läänintaiteilija Mertsi Lingren ja lastenkulttuurin läänintaiteilija Tittamari Marttinen.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Rovaniemen UNICEF -vapaaehtoisryhmä, Rovaniemen kaupunki ja Joulupukki.

UNICEF-juhlan tavoitteena on hyväntekeväisyyden ohella vahvistaa Rovaniemen kuvaa lasten ja nuorten kulttuurikaupunkina sekä antaa lapsille ja nuorille kokemuksia isolla lavalla esiintymisestä ja teatterissa toimimisesta. UNICEF-juhla järjestettiin teatterilla viimeksi 1990-luvun loppupuolella.

Liput: 25/20 euroa. Tapahtuman tuotto osoitetaan UNICEF-keräyskohteeseen. Liput teatterin lipunmyynnistä.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Taiteen edistämispäivää, jota vietetään 1.12. monimuotoisen katutaiteen merkeissä. Taiteen edistämispäivä huipentaa #taideonlasten-teemavuoden, jolla Taiteen edistämiskeskus (Taike) on halunnut vahvistaa lasten- ja nuortenkulttuurin ja sitä tekevien ammattilaisten asemaa.

Valtakunnallisen tapahtuman koordinaattoreina toimivat Taiken läänintaiteilijat, ja tapahtumapaikkoina ovat Helsinki, Joensuu, Kuopio, Lappeenranta, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Turku sekä paikkakuntia Pirkanmaalta, Pohjanmaalta ja Satakunnasta. Tarkempia tietoja tapahtumista löytyy teemapäivän verkkosivuilta taiteenedistamispaiva.taike.fi.

Lisätietoja:

Katukulttuuriyhdistys Transcentent

Mette Ylikorva, lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
Lapin aluetoimipiste
mette.ylikorva@taike.fi
0295 330 855