Kuvataiteilija ja taidekasvattaja Kirsimaria Törönen-Ripatti sai Etelä-Savon taidepalkinnon

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi Kirsimaria Törönen-Ripatin aktiivisesta urasta kuvataiteilijana ja taidekeskustelun herättäjänä. Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Kirsimaria Törönen-Ripatti on aktiivisesti toimiva ja itseään kouluttava kuvataiteilija, joka on pitänyt omia ja yhteisnäyttelyitä paitsi Suomessa, osallistunut myös lukuisiin yhteisnäyttelyihin ulkomailla. Oman kuvataiteilijan uransa ohella hän on ollut tekemässä monipuolista taide- ja tapahtumatuotantoa sekä taidekasvatustyötä.

Kirsimaria Törönen-Ripatti tunnetaan alueella voimakkaana taidekeskustelun herättäjänä, joka ei pelkää ottaa kantaa alueen kulttuurisen hyvinvoinnin, lastenkulttuurin ja monikulttuurisuuden puolesta. Törönen-Ripatti tarttuu myös antaumuksellisella otteella moninaisiin luottamustehtäviin kulttuurin kentällä. Omassa työhuonegalleriassaan, Studio Wäkewässä, Törönen-Ripatti keskittyy nykytaiteen myyntiin ja esittelyyn, taidetapahtumien ja -kurssien tuottamiseen. Galleria toimii myös taiteilijoiden ja yleisön kohtaamispaikkana.

Etelä-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Mikael Karikoski p. 0295 330 880
Taiteen edistämiskeskuksen Itä-Suomen aluetoimipiste