Otso Kantokorpi alustaa Puhetta taiteesta -sarjassa 7. joulukuuta Mikkelin taidemuseolla

Otso Kantokorpi. Kuva: Kirsi Pitkänen.

Taiteen edistämiskeskuksen Puhetta taiteesta –luennot jatkuvat 7.12. klo 17.30 Mikkelin taidemuseolla. Tällä kertaa äänessä on Otso Kantokorpi, joka on yksi Suomen tunnetuimmista taidekriitikoista.

Joulukuussa 2016 tulee kuluneeksi 101 vuotta kun venäläinen taiteilija Kazimir Malevitš asetti esille maalauksensa Musta neliö. Malevitš kutsui Mustaa neliötään ”paljaaksi ikoniksi”. Maalauksen vaikutus kuvataiteen kenttään on ollut mullistava, sitä on pidetty yhtenä 1900-luvun merkittävimpänä teoksena. Musta neliö on myös läpi vuosikymmenten saanut kantaa kaikki abstraktiin taiteeseen kohdistetut ennakkoluulot.
Otso Kantokorpi pohtii mitä on abstrakti taide, miten ymmärtää nonfiguratiivisen maailman tyhjyyttä? Pitääkö taidetta ylipäätänsä ymmärtää vai riittääkö pelkkä kokemus? Mitä katsoja saa osallistuessaan kielipeliin, jossa taiteen merkityssisältö muodostuu.
Puhetta taiteesta -tilaisuudet johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisten taidekeskusteluiden pariin. Puhe taiteesta auttaa ymmärtämään, arvioimaan, närkästymään ja ihastumaan taiteesta. Tapahtumat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Keskustelutilaisuudet ovat joka kuun ensimmäinen keskiviikko kello 17.30 -19.30 Mikkelin taidemuseolla. Tilaisuudet jatkuvat keväällä 2017 keskiviikkoisein 1.helmikuuta, 8. maaliskuuta, 5. huhtikuuta ja 3. toukokuuta.
Tilaisuus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.

Lisätietoja:

Läänintaiteilija Harri Heinonen
Taiteen edistämiskeskus | Etelä-Savo
Puh. 029 5330923
harri.heinonen(at)taike.fi

Amanuenssi Paula Hyvönen
Mikkelin taidemuseo
Puh. 015 194 2421
paula.hyvonen(at)mikkeli.fi