Hanneriina Moisseinen sai sarjakuvataiteen valtionpalkinnon

Valtionpalkinnon saaneen Hanneriina Moisseinen tarttuu teoksessaan Kannas (2016) sodan arkeen muun muassa eläimen näkökulmasta.

Valtion visuaalisten taiteiden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Arvoltaan 13 500 euron suuruinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunnan perustelut:

Hanneriina Moisseinen on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2001 ja jatkanut sen jälkeen opintojaan Aalto-yliopistossa. Sarjakuvataiteilijana hän on tullut tunnetuksi erityisesti neljästä kirjastaan: Kannas, Isä, Setit ja partituuri – Häpeällisiä tarinoita sekä äänisarjakuvakirja Sen synty ja muita Vienan hävyttömiä ja hulvattomia tarinoita. Teoksista Isä on julkaistu käännöksenä myös Ruotsissa ja tullaan julkaisemaan vuonna 2017 Ranskassa.

Moisseinen on kehittänyt uusia sarjakuvataiteen kerrontatapoja ja kuvaa historiaa kiehtovan monikerroksisesti. Uusimmassa teoksessaan Kannas Moisseinen tarkastelee sodan arkea ja vaikutuksia poikkeuksellisen monipuolisista näkökulmista – mielensä järkkyneen sotilaan ja eläimen näkökulmasta.  Moisseinen on tarttunut aiheisiin, jotka ovat hänelle henkilökohtaisesti lähellä mutta joilla on myös kansallisesti laajempaa vaikuttavuutta.

Sarjakuvataiteen valtionpalkinnon myöntää valtion visuaalisten taiteiden toimikunta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 7.12.2016