Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -viikko 21.–27. toukokuuta "Kaappaa kaveri taiteen maailmaan!"

Alueelliset taidetoimikunnat toteuttavat yhteisen Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -viikon 21.–27.5.2012. Tällöin vietetään laajasti Suomessa alueellisten taidetoimikuntien projektiviikkoa, jonka tarkoituksena on esitellä eri alueiden vilkasta taide- ja kulttuurielämää sekä innostaa ja haastaa ihmisiä kulttuurin pariin. Kampanjalla halutaan luoda yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja arjen hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin.

Uudellamaalla hyvinvointiviikkoa vietetään monella eri tapaa. Uudenmaan taidetoimikunnan läänintaiteilijat toteuttavat viikolla omia projektejaan vauvoille järjestettävän sarjakuvatyöpajan muodossa sekä yhteistyössä Kruunulapset-musikaalin ja Maailma kylässä -festivaalin kanssa. Monet eri taide- ja kulttuuritoimijat Uudeltamaalta ovat ilmoittaneet omat viikon tapahtumansa mukaan kampanjaan – tapahtumatiedot löydät alta.

Tunnetko maakuntasi julkista taidetta? Uudenmaan taidetoimikunta on panostanut laajasti taiteen saavutettavuuteen ja on ollut merkittävä taiteilijoita työllistävä tekijä UUTTA! -taiteilijaprojektin kautta jo vuodesta 1996. Projektista vuosien saatossa syntyneitä teoksia julkisiin tiloihin on nyt koottu kartalle: teoksia on nähtävissä ympäri Uuttamaata ja niitä kannattaa lähteä katsomaan kauempaakin!

Kaappaa kaveri taiteen maailmaan

Viikon aikana nostetaan esiin taide- ja kulttuuritarjontaa ja innostetaan ihmisiä haastamaan ystävänsä mukaan matkalle taiteen maailmaan.

Viikko järjestetään yhteistyössä TAIKU-ohjelman, THL:n, Kuntaliiton, STM:n, OKM:n, YM:n, TEM:n sekä muiden julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Tärkeintä hyvinvointiviikossa ja Kaappaa kaveri -kampanjassa on se, että henkilöitä, organisaatioita, yhdistyksiä tai vaikkapa yrityksiä haastetaan mukaan osallistumaan kulttuuriin pariin: kulttuuri ja taide tekevät meille hyvää!

Ota yhteyttä ystävääsi, jota et ole tavannut pitkään aikaan. Kutsu mukaan hänet, joka useimmiten viettää iltaansa yksin tai se ystävä, johon haluaisit tutustua lähemmin.  Kaappaa kaveri kainaloon ja pyydä hänet mukaasi taiteen maailmaan. Piristä päivää työpaikalla ja haasta työporukka vaikka kahvitunnilla happihyppelylle piipahtamaan näyttelyssä. Laita iso pyörä päälle ja haasta kokonainen kaveriorganisaatio. Haasta yritys, työporukka tai harrasteseura matkalle taiteen maailmaan. Muista kaapata kaikenikäisiä kavereita!


Koko viikko on aikaa ilahduttaa läheisiäsi, nauttia kulttuurielämyksistä ja tulla hyvälle mielelle.

Viikon ohjelma Uudellamaalla:

Läänintaiteilijoiden hankkeet

Taide- ja kulttuuritapahtumat Uudellamaalla

UUTTA! -taiteilijaprojekti ja teospaikat kaupungeittain/kunnittain