Muusikko Sasu Ripatti sai Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnon

Muusikko Sasu Ripatti (vas.), taidetoimikunann puheenjohtaja Samu Forsblom ja erityisasiantuntija Tomi Aho. Kuva: Julian Owusu.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2016 taidepalkinnon muusikko Sasu Ripatille. Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Sasu Ripatti (s. 1976) on yksi menestyneimmistä suomalaisista elektronisen musiikin taiteilijoista omassa genressään. Ripatti on julkaissut yli 20 albumia sekä tehnyt yhteistyötä useiden kansainvälisesti merkittävien artistien kanssa, näistä mainittakoon muun muassa Ryuichi Sakamoto, Craig Armstrong, Massive Attack ja Scissor Sisters. Hän on konsertoinut kansainvälisesti merkittävillä areenoilla 30 maassa ja kaikissa maanosissa. Ripatti on saanut useiden merkittävien musiikkimedioiden sekä alaa seuraavien kiistattoman huomion.

Ripatin taide on ilmennyt useiden eri tyylien ja muotojen kautta. Vladislav Delay, Luomo, Sistol, Uusitalo ja Conoco ovat esimerkkejä hänen taiteilijanimistään. Hänen musiikkinsa on usein kokeellista äänitaidetta. Ripatti pyrkii tekemään asioita joita ei ole ennen kuultu.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun vuoden 2016 taidepalkinto myönnetään Sasu Ripatille tunnustukseksi merkittävästä taiteellisesta työstä, sekä sitoutumisesta pohjoiseen Suomeen. Hän asuu nykyisin Hailuodossa ollen yksi alueemme kansainvälisesti merkittävimmistä taiteilijoista.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Tomi Aho, p. 0295 330 850
Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste