Rovaniemen UNICEF-juhlassa tunnelmaa ja tunnetta Tievan lavalla

UNICEF-juhlan tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille kokemuksia isolla lavalla esiintymisestä ja teatterissa toimimisesta.

Rovaniemellä 1. joulukuuta järjestetty UNICEF-juhla keräsi Lappia-talon Tieva-saliin 200 katsojaa seuraamaan rovaniemeläisten lasten ja nuorten esityksiä.

Laaja-alainen yhteistyö rovaniemeläisten toimijoiden kesken lisäsi yhteishenkeä ja lapset ja nuoret pääsivät seuraamaan Rovaniemen teatterin ammattilaisten työtä lavan takana sekä esiintymään ammattimaisissa olosuhteissa.

UNICEF-keräykseen saatiin tapahtuman lipputuloista 4000 euron lahjoitussumma.

Joulukuun 1. päivänä vietettiin myös valtakunnallista Taiteen edistämispäivää katukulttuuriteemalla. Tämä näkyi Rovaniemellä UNICEF-juhlan katutaide-esityksenä, jonka oli tapahtumaan valmistanut Katukulttuuriyhdistys Transcendent. He järjestivät syksyn aikana maksuttomia katutaidetyöpajoja nuorille, ja niissä työstettiin esityksen lavastukset ja tanssit.

Ensi vuoden tapahtuman suunnittelu on jo aloitettu: UNICEF-juhlaa päästään viettämään 21.11. , jolloin juhlistetaan myös lapsen oikeuksien päivää.

Tämän vuoden tapahtumaan osallistuivat Taiteen edistämiskeskuksen ja UNICEFin Rovaniemen vapaaehtoisryhmän lisäksi Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen teatteri, Rovaniemen nuorisotoimi, Joulupukki, Korkalovaaran peruskoulu, Harjoittelukoulu, Myllärin paja, Saamenkielinen päiväkoti, Lapin musiikkiopisto, Lapin tanssiopisto, Young Art, Siepakat, Sirkus Taika-Aika, Katukulttuuriyhdistys Transcendent, Janne Raappana, Tatu Kantomaa, Timo Rehtonen, Mika Formunen ja Miradonna Sirkka.

Lisätietoja:

Mette Ylikorva
läänintaiteilija, lasten- ja nuortenkulttuuri
Lapin aluetoimipiste
mette.ylikorva@taike.fi
p. 0295 330 855