Kirjailijoiden ajatukset kodista valaisevat Mikkeliä Suomen juhlavuotena

Osmo Ukkosen teksti Mikkelin pääkirjaston seinässä. Kuva: Anu-Anette Varho

Alueemme tarinat -valoteos koostuu eteläsavolaisten ammattikirjailijoiden laatimista lyhyistä teksteistä. Kotiseutuamme ja kodin merkitystä peilaavat ajatelmat heijastetaan goboheittimellä kaupunkitilaan kaikkien koettavaksi.

Valoteoksen avulla tuodaan esiin alueen ammattikirjailijoita sekä lisätään ihmisten tietoisuutta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasisällöistä ja teemoista Etelä-Savossa. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Yhdessä ja Etelä-Savon oma teema on Koti. Tekstit vaihtuvat kuukausittain ja ne ovat esillä vuoden 2017 loppuun asti.

Mukana ovat kirjailijat Reijo Honkonen, Aki Luostarinen, Mari Mörö, Satu Piispa-Hakala, Sirpa Puskala, Osmo Ukkonen ja Helena Waris. Valoteossarjan ensimmäinen teksti heijastetaan torstaina 22.12. Mikkelin pääkirjaston seinustalle. Avausteksti on mikkeliläisen kirjailija Osmo Ukkosen ”Maailma on kotini. Huolehditaan yhdessä ikuisesta kotirauhasta.”

-Taustalla oli ajatus siitä, että me emme voi enää nykyisin elää vain kotosuomeen rajoittuen, olemme osa maailman kansalaisuutta. Kotirauha maailmalla palvelee erinomaisesti myös Suomea. En osannut arvata, että aforismini on järkyttävän ajankohtainen näinä päivinä, toteaa Ukkonen.

Alueemme tarinat -valoteoksen toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikkelin kaupunki sekä Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja:

Susanna Kolehmainen
kirjallisuuden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
puh. 0295 330 924
susanna.kolehmainen@taike.fi

Anu-Anette Varho
Suomi 100 -juhlavuoden aluekoordinaattori, Etelä-Savo ja Mikkeli
Etelä-Savon maakuntaliitto
puh. 044 7700577
anu-anette.varho@esavo.fi