Uusia läänintaiteilijoita Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen

Uudet läänintaiteilijat Ville Pirinen (kuva: Sami Sänpäkkilä), Vesa Plath ja Hans-Peter Schütt.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) Pirkanmaan ja Keski-Suomen toimipisteissä aloittaa helmikuun alussa yhteensä kolme uutta läänintaiteilijaa. Pirkanmaan uusi sarjakuvataiteen läänintaiteilija on Ville Pirinen, Keski-Suomessa aloittavat esittävän taiteen läänintaiteilija Vesa Plath ja ympäristötaiteen läänintaiteilija Hans-Peter Schütt.

”Uusien läänintaiteilijoiden keskeinen tavoite on edistää yhteiskunnassamme ammattitaiteilijoiden asemaa ja työskentelyedellytyksiä” sanoo Taiken johtaja Minna Sirnö.

Ville Pirinen tulee työssään edistämään sarjakuvataiteilijoiden työskentelyolosuhteita ja työllistymistä sekä sarjakuvan saatavuutta ja saavutettavuutta. Pirinen on palkittu, pitkän linjan sarjakuvantekijä, jonka sarjakuvia ja kuvituksia on julkaistu lukuisissa eri lehdissä, kokoelmissa ja kirjoissa.

Vesa Plath tulee esittävän taiteen läänintaiteilijana keskittymään taiteilijoiden ja taiteen tuottajien ansaintalogiikan sekä erityisesti vapaan kentän työskentelyolosuhteiden kehittämiseen. Hän on työskennellyt sirkustaiteen edistämistehtävissä ja ollut mukana kansainvälisten kiertueiden organisoinnissa.

Hans-Peter Schütt tulee työssään edistämään ympäristötaidetta rakennetussa ja luonnonympäristössä Keski-Suomen alueella. Hän on aiemmin työskennellyt laajasti kuvataiteen kentällä Suomessa ja ulkomailla, ja toteuttanut pysyviä ja väliaikaisia teoksia julkisiin tiloihin.

Sarjakuvan läänintaiteen tehtävää haki 16 henkilöä, ympäristötaiteen 8 ja esittävän taiteen 42.

Taiken läänintaiteilijan tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Uusien läänintaiteilijoiden tehtävistä päätettäessä kuullaan alueellisia taidetoimikuntia.

Läänintaiteilijan tehtävänä on taiteen edistäminen aktiivisella asiantuntijatyöllä Taiken kehittämisohjelmissa ja projekteissa. Läänintaiteilijan työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2016 Taikella on 40 läänintaiteilijaa.

Lisätietoja:

Sari Ilmola
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomen ja Pirkanmaan toimipiste
p. 0295 330 830
sari.ilmola@taike.fi

Minna Sirnö
Johtaja
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 719
minna.sirno@taike.fi