Terveyttä kulttuurista / Pirkanmaa -verkoston tapaaminen 26. tammikuuta 2017 Tampereella

Tapaamisen teemana on lupa tehdä – luovuus, taide ja ikääntyminen.

Tapaamisessa vierailee kaksi tanssitaiteilijaa, Helena Ratinen ja Teija Häyrynen Jyväskylästä. Tapaamisen aluksi saamme kokea esityksen Lupa tehdä. Ensi-iltansa Jyväskylässä marraskuussa 2016 saanut teos tutkii ajatuksia luovuudesta ja taiteesta läpi ihmiselämän. Esitysosuuden jälkeen Ratinen ja Häyrynen avaavat ajatuksiaan luovuuden ja ikääntymisen yhteydestä ja voimme yhdessä keskustella esityksen herättämistä tunnoista ja teemoista.

Lupa tehdä on Ratisen ja Häyrysen yhdessä Jyväskylä Sinfonian fagotisti Risto Keinäsen kanssa luoma kokonaisuus Taiteen edistämiskeskuksen yhdessä taiteen ammattilaisten ja Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa toteuttamaan Kohtaamisia taiteessa – tapahtumasarjaan, joka syksyllä 2016 viritti keskustelua taiteen ja ikääntymisen ympärille: Miten käy taiteen tekemisen, kun vanhenen? Voiko luovuus lisääntyä ikääntyessä? Voiko taiteen avulla ymmärtää ja sietää yksinäisyyttä, sairauksia tai kehon muutoksia? Millainen on ikääntymisen ja luovuuden liitto?

Lisää teoksesta täältä: http://www.taike.fi/fi/uutinen/-/news/1110579

Tapaamisen lopuksi keskustelemme ja ideoimme Terveyttä kulttuurista / Pirkanmaa -verkoston kehittämisestä eteenpäin.

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 24.1.

Tilaisuuteen on rajallinen määrä paikkoja. Tapahtuma on maksuton, mutta siihen pitää ilmoittautua etukäteen.

Terveyttä kulttuurista / Pirkanmaa -verkosto toimii kulttuuri- ja taidealan sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten yhteisenä foorumina, jonka kokoontumisten tavoitteena on jakaa tietoa ja kokemuksia kulttuurin ja hyvinvoinnin yhdistämisestä, mahdollistaa yhteiset hankkeet ja kumppanuudet sekä viedä yhteistä asiaamme eteenpäin. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Ja vaikka et olisi aikaisemmin ollut verkoston tapaamisissa, niin lämpimästi tervetuloa!

Tapahtuman koollekutsumisesta vastaa Terveyttä kulttuurista -yhdistys ja -verkosto sekä taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalainen (Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan aluetoimipiste).

Voit myös liittyä valtakunnallisen Terveyttä kulttuurista -verkoston Facebook-ryhmään.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Arttu Haapalainen
taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan toimipiste
Yliopistonkatu 38, 33100 Tampere
p. 0295 330 843
arttu.haapalainen@taike.fi
www.taike.fi