Ensimmäinen korutaiteen läänintaiteilija aloittaa helmikuussa

Heli Kauhanen. Kuva: Wilma Hurskainen

Korutaiteilija Heli Kauhanen aloittaa työnsä korutaiteen läänintaiteilijana Taiteen edistämiskeskuksessa (Taike) alkuvuodesta. Kauhanen työskentelee Kaakkois-Suomen ja Hämeen alueilla. Läänintaiteilijan kausi on kolmivuotinen.

Läänintaiteilija tekee työllään näkyväksi korutaiteen merkitystä ja tukee alan alueellista ja kansainvälistä toimintaa. Kyseessä on ensimmäinen korutaiteen läänintaiteilijan tehtävä Taikessa. Korutaidetta ovat halunneet nostaa esiin myös Kaakkois-Suomen ja Hämeen taidetoimikunnat.

"Kaakkois-Suomen alue on merkittävä korutaiteen keskittymä. Alueella on korualan koulutusta ja vahvat kansainväliset verkostot. Korutaiteen läänintaiteilijan tehtävänä on yhtenäistää hajanaista alaa ja tuoda se valtakunnalliseen ja kansainväliseen tietoisuuteen" kertoo Taiken johtaja Minna Sirnö.

Heli Kauhasella on pitkä tausta korutaiteen ja korumuotoilun aloilta. Hän valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2008 Taideteollisesta korkeakoulusta, ja lisäksi hänellä on muotoilijan ja pedagogin pätevyys. Kauhanen tuntee aluehallinnon toimintaa yritystoimintansa kautta ja on tehnyt työtä korualan koulutuksen edistämisen parissa. Omakohtaisen osuuskunta- ja yritystoiminnan kautta Kauhanen ymmärtää korualan moninaiset lähtökohdat.

Korutaiteen läänintaiteilijan tehtävää haki 18 henkilöä.

Läänintaiteilijan tehtävänä on taiteen edistäminen aktiivisella asiantuntijatyöllä Taiken kehittämisohjelmissa ja projekteissa. Läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2017 Taikella on 40 läänintaiteilijaa.

Lisätietoja:

Johanna Vuolasto
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Kaakkois-Suomen ja Hämeen toimipiste
p. 0295 330 870
johanna.vuolasto@taike.fi

Minna Sirnö
Johtaja
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 719
minna.sirno@taike.fi