Motion capture ja stunttyöskentely -työpaja Tampereella

Kuva: Wikipedia (CC BY-SA)

Tampereella Sorin sirkuksen tiloissa järjestetään motion capture ja stunttyöskentely -työpaja 27.1.–30.1.2017. Taru Sormusten Herrasta -elokuvatrilogian motion capture -vastaava Carrie Thiel toimii työpajassa asiantuntijana ja ohjaajana yhdistäen liikkeen ja teknologian taiteen keinoin.

Tilaisuus on suunnattu esittävien taiteiden osaajille ja liikkujille sekä tahoille, jotka ovat kiinnostuneet teknologian mahdollisuuksista esittävien taiteiden kentällä.

Työpajan taustalla on erikoistaitojen lisääntynyt tarve peli- ja elokuvateollisuudessa sekä näyttämöillä. Kurssilla on tilaa, tiedustelut läänintaiteilija Iiro Heikkilältä.

Työpajassa käsitellään stunttyöskentelyä (lennot ja lennätykset, putoamiset sekä näyttämötaistelu) ja motion capturea eli liikkeen kaappaus -esiintymisen hallintaa. Stunttyöskentelyn ja näyttämötaistelun vastaavina asiantuntijoina toimivat Jouni Kivimäki ja Oula Kitti. Liikkeen kaappauksen teknologisesta puolesta vastaa Mikko Karsisto ja taiteellisesta liikkeestä vastaa jo mainittu Carrie Thiel.

Liikkeenkaappaus eli motion capture on tekniikka, jolla kaapataan ja muutetaan liikkuvan kohteen liikkeet digitaaliseen muotoon. Kaapattua liikedataa tutkitaan tai käytetään digitaalisten hahmojen ja esineiden liikuttamiseen.

Työpajan järjestävät yhteistyössä:
Keho Interactive
Sorin Sirkus
Suomen näyttämötaisteluyhdistys
Taiteen edistämiskeskus

Lisätietoja

Iiro Heikkilä
esittävien taiteiden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Pirkanmaan toimipiste
Yliopistonkatu 38 33100 Tampere
0295 330 844
iiro.heikkila@taike.fi
www.taike.fi