Työskentelemään ja verkostoitumaan Vilnaan?

Taiteen edistämiskeskus ja vilnalainen taidekeskus Rupert käynnistävät yhteistyön järjestämällä eri alojen taiteilijoille tarkoitetun työskentely- ja verkostoitumisjakson Rupertin residenssissä Vilnassa elo-joulukuun 2017 välisenä aikana. Residenssijakson haku on suunnattu Pohjois-Karjalan alueella asuville ja työskenteleville ammattitaiteilijoille sekä pohjoiskarjalaisten ammattitaiteilijaseurojen jäsenille.

Valitulle taiteilijalle tarjotaan ilmainen asuminen kuukaudeksi Rupertin taiteilijaresidenssissä. Työhuone residenssissä koostuu työtilasta sekä nukkumaparvesta, keittiö-, kylpyhuone-, wc- ja oleskelutilat ovat yhteiskäytössä muiden residenssitaiteilijoiden kanssa.


Rupertin henkilökunta tarjoaa residenssijaksolle valitulle taiteilijalle tukea verkostoitumiseen ja työskentelyyn seuraavasti:

- 2 studio visits per month with external curators/professionals in the field
- Daily and weekly staff support from residency coordinator and residency assistant
- Membership at the workshop space “Autarkia” in the city center
- Help with preparations for the public event, its communication and organizing
Lisäksi valitulle taiteilijalle maksetaan matkat Vilnaan sekä 500 euron verran elinkustannuksia residenssijakson aikana.
Rupertiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa:

http://www.rupert.lt/en/

Hakemus residenssijaksolle tehdään englanniksi ja valitun taiteilijan tulee kyetä työskentelemään englanniksi. Valinnan kriteereinä ovat taiteen ammattilaisuus sekä esitetty projekti-idea.
Residenssijaksolle haetaan oheisella lomakkeella ja hakemukseen liitetään CV ja portfolio (max viisi teosta). Hakemus on palautettava 8.3.2016 klo 16 mennessä osoitteeseen lotta.pyykkonen@taike.fi. Päätös valitusta taiteilijasta tehdään maaliskuun aikana.

 

Hakulomake

 

Lisätietoja:

läänintaiteilija Lotta Pyykkönen
p.0295 330 911
lotta.pyykkonen@taike.fi