Kulttuurihäirintää Mikkelin taidemuseolla

Kuva: Image / Häiriköt-päämaja

Talvilomaviikon vuoksi maaliskuun Puhetta taiteesta -luento on poikkeuksellisesti maaliskuun toisena keskiviikkona 8.3. klo 17.30. Voima-lehden toimittaja ja Häiriköt-päämajan Jari Tamminen puhuu kuvallisten esimerkkien kautta kulttuurihäirinnästä -otsikolla Kulttuurihäirintä taiteen ja aktivismin rajapinnassa.

Kulttuurihäirintä tapahtuu usein luvallisen ja luvattoman rajalla, etenkin mitä tulee soveliaisuuteen. Kulttuurihäirintä on toisaalta poliittista taidetta ja toisaalta aktivismia – usein molempia. Häiriköinnin kautta saatamme tehdä uusia havaintoja yhteiskunnasta ja kulttuurista. Tammisen Häiriköt-päämaja tutkii kulttuurihäirinnän hyödyntämistä tieteen popularisoimisen välineenä. Tuomalla tutkijat, taiteilijat ja aktivistit yhteen Häiriköt-päämaja etsii uusia tapoja välittää tietoa ja hakea uusia yleisöjä.

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta –luennot johdattaa tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin. Puhetta taiteesta -illat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Kulttuurihäirinnästä pääsee nauttimaan periaatteella ”maksa mitä jaksat”, toisin sanoen Mikkelin taidemuseoon pääsee sentillä sisään keskiviikkona 8.3.2017 klo 17.00 alkaen (museokortilla ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi). Samalla on mahdollisuus tutustua myös Emma Ainalan helmikuun 23. päivä avattuun näyttelyyn Candy Crush Saga sekä Valtion taideteostoimikunnan näyttelyyn Menneen ja tulevan välissä.

Tapahtuman Facebook sivu: https://www.facebook.com/events/1177086432408647/

Mikkelin taidemuseon vaihtuvat näyttelyt:
http://www.mikkeli.fi/museot/taidemuseo/vaihtuvat-nayttelyt/vaihtuvat-nayttelyt-2017

Lisätietoja:

Läänintaiteilija Harri Heinonen
Taiteen edistämiskeskus | Etelä-Savo
Puh. 029 5330923
harri.heinonen(at)taike.fi

Amanuenssi Paula Hyvönen
Mikkelin taidemuseo/ Etelä-Savon aluetaidemuseo
Puh. 015 194 2421
paula.hyvonen(at)mikkeli.fi