Valo- ja äänitaiteen tekijöille ja yhteisöille tukea 25 000 euroa

Valotaiteilija Tarja Ervasti sai kohdeapurahan näyttelyn ja valotaideteoksen toteuttamiseen. Kuva teoksesta Promenadi Huwisaarilla Oulun valofestivaaleilta vuodelta 2014. Kuvaaja: Tarja Ervasti

Taiteen edistämiskeskus ja valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta jakoivat apurahoja ja avustuksia valo- ja äänitaiteilijoille ja alan yhteisöille yhteensä 25 000 euroa.

Valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta ja Taiteen edistämiskeskus (Taike) on jakanut valo- ja äänitaiteen kohdeapurahat ja erityisavustukset. Taiteilijoille ja työryhmille jaettiin 20 000 euroa ja yhteisöille valo- ja äänitaidetta edistäviin hankkeisiin 5 000 euroa.

Taiteilijoiden ja työryhmien kohdeapurahat keskittyvät valo- ja äänitaiteen teosten suunnitteluun, toteutukseen ja näyttelykustannuksiin. Kohdeapurahan sai kuusi valo- tai äänitaiteilijaa. Hakijoita oli 24.

Valo- ja äänitaiteen erityisavustusta haki kolme yhteisöä. 5 000 euron suuruinen erityisavustus jaettiin Hai Art ry:lle Kuopion äänikartan kartoittamiseen äänitaidetyöpajoissa.

Valtion audiovisuaalisten taiteiden toimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelimistä. Se päättää vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista. Taike kuulee audiovisuaalisten taiteiden toimikuntaa yhteisöavustusten osalta.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Suvi Paavola, suvi.paavola@taike.fi, puh. 0295 330 703

Erityisavustukset, yhteensä 5 000 euroa

Hai Art ry, Hailuoto, 5 000 €
Sound Map Kuopio: sound workshops, sound hunting, community mapping, audio school

Kohdeapurahat, yhteensä 20 000 euroa

Ervasti Tarja, Raasepori, 7 000 €
Näyttelykustannuksiin ja valotaideteoksen valmistamiseen

Fast Heidi, Helsinki, 4 000 €
Työryhmälle (3 henkilöä) Hospital Symphonies ll -äänitaideteoksen toteuttamiseen

Hautamäki Jukka-Pekka, Helsinki, 2 000 €
"World Tour" ääniesitys- ja työpajakiertueen kuluihin

Mäkiö Mari, Helsinki, 3 000 €
Näyttelykustannuksiin

Salvesen Alexander, Helsinki, 1000 €
Imagined Space valotaidenäyttelyn työskentelykustannuksiin

Yksi apurahan saaja ei ole antanut suostumustaan tietojen julkaisemiseen.