Kasvua kulttuurista -tapahtumat tuovat yhteen lastenkulttuurin ammattilaiset ja kuntatoimijat

Kasvua kulttuurista on valtakunnallinen tapaamisten kokonaisuus, jolla tavoitellaan maakuntiin uudenlaisia yhteistyömuotoja luovien alojen ja kuntatoimijoiden välille. Tapahtumia järjestetään vuoden aikana neljällä eri alueella.

Näkökulma on lasten- ja nuortenkulttuurissa ja tapaamiset on suunnattu erityisesti lasten- ja nuortenkulttuurista kiinnostuneille taiteilijoille ja taidekasvattajille sekä kuntien sivistys-, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimien vastuuhenkilöille.

Kohti kasvua -tapaamiset on kohdennettu erityisesti taiteilijoille ja taidekasvattajille. Aamupäivän aikana kuullaan inspiroivia puheenvuoroja taiteen ja kulttuurin tulevaisuudesta. Iltapäivän työpajassa pohditaan, miten sanoittaa oman työn arvo, merkitys ja vaikutukset. Työskentelyssä keskitytään oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen ja näkyväksi tekemiseen niin itselle kuin tuleville työnantajille. Omaa työtä ja osaamista pohditaan toiminnallisten harjoitteiden kautta sekä itsenäisesti että vuoropuhelussa muiden osallistujien kanssa.  

Ideakipinöinti-tapaamiset kokoaa alueen sivistystoimen ja taidekentän edustajat yhteen. Tapaamisessa kysyntä ja tarjonta kohtautetaan: kunta-alan edustajat kertovat toimialansa tarpeita sekä tulevaisuuskuvia ja taidekentän toimijat esittelevät omaa asiantuntijuuttaan ja osaamistaan. Työskentely etenee lyhyiden esitysten muodossa ja päivä päättyy toiminnalliseen yhteistyösuunnistukseen.  

Tapahtumat ovat maksuttomia.

Aikataulut ja kaupungit:

Pohjois-Pohjanmaa / Oulu

Etelä-Pohjanmaa / Seinäjoki 

Etelä-Savo ja Pohjois-Savo / Varkaus 

Lappi / Rovaniemi ja Tornio

Kasvua kulttuurista-tapaamiset ovat osa Taiteen edistämiskeskuksen lasten- ja nuortenkulttuurin kehittämisohjelmaa ja ne järjestetään yhteistyössä Creative and Inclusive Finlandin ja Pro Soveltavan taiteen tila ry:n kanssa. Lisäksi paikallisissa toteutuksissa on mukana alueellisia yhteistyökumppaneita. Laaja-alaisella yhteistyöllä halutaan luoda uusia verkostoja, tuoreita näkökulmia ja innovatiivista osallisuutta luovan alan ja kuntatoimijoiden yhteistyöhön. 

Lisätietoja: http://www.cifinland.fi/fi/ajankohtaista/kasvua-kulttuurista

Tiedustelut:

Laura Arala
läänintaiteilija, lasten- ja nuortenkulttuuri
p. 0295 330 884
laura.arala@taike.fi