Puumalan Kirjakemmakoilla teemana maku

Puumalan Kirjakemmakoilla 17.-20.8. kohtaavat kotiseutu ja sen vahvat perinteet sekä nimekkäät kotimaiset kirjailijat ja taiteilijat. Tapahtuman teema on Maku ja sitä lähestytään monimerkityksellisesti kirjallisuuden kautta.

Kirjailija Jarkko Sipilä alustaa otsikolla Hyvä ja huono maku rikosuutisoinnissa ja dekkarikirjoittamisessa. Sipilä vierailee myös Puumalan yhtenäiskoululla puhumassa hyvän maun rajoista sosiaalisen median käytössä. Kirjailija Kirsti Mannisen aiheena on Talonpoikaista vai herraskaista – suomalaisen hyvän maun juuria. Ohjelmassa on myös kirjailija, dramaturgi Jukka Viikilän haastattelu teemalla Sanojen maku.

Höyrylaiva Wennon tunnelmallisella runoristeilyllä esiintyvät runoilija Risto Rasa sekä saksofonisti Esa Niiva ja kitaristi Jarkko Palokas. Sahanlahden kesäteatterissa nähdään Muina miehinä -esitys, jossa näyttelijät Ilkka Heiskanen, Ilkka Korhonen ja Ismo Kotro tulkitsevat Veikko Huovista.

Matkailukeskus Sahanlahdessa on tarjolla elämyksellistä ruokailua ja ruokatietoa. Keittiömestareina toimivat Markus Maulavirta ja Ville Haapasalo. Villimies, tietokirjailija Tommi Kangas johdattelee villiyrttien maailmaan teemanaan Luonto lautasella.

Kirjakemmakoiden ohjelmaan kuuluvat myös Elsa Heporauta -draamaopastus sekä kunnanjohtaja Matias Hildenin kirjallisuusaiheinen pubivisa. Kirjamyynnistä tapahtuman aikana huolehtivat muun muassa Kirjakauppa Rosebud ja Tiedekirja.

Tapahtuman järjestävät Puumalan kunnan kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Puumala Seuran, Matkailukeskus Sahanlahden sekä useiden yritysten ja yhdistysten kanssa. Tapahtuma on osa Taiken #taideliikuttaa -teemavuotta.

Tapahtuman ohjelma: Puumalan kirjakemmakat 17.8.–20.8.2017 (pdf)

Lisätietoja

Susanna Kolehmainen
Läänintaiteilija, kirjallisuus
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
susanna.kolehmainen@taike.fi
puh. 0295 330 924

Tuula Vainikka
Markkinointipäällikkö
Puumalan kunta
tuula.vainikka@puumala.fi
puh. + 358 (0)50 562 0706