Kuvataiteilija Ville Löppönen jatkaa Puhetta taiteesta -sarjaa Mikkelissä

Taiteen edistämiskeskuksen Puhetta taiteesta –luennot jatkuvat 5.4. klo 17.30 Mikkelin taidemuseolla. Kuvataiteilija Ville Löppönen puhuu maalauksesta elävän keskustelusuhteen pyhäkkönä.

Ortodoksisesta teologiasta ja ikonimaalauksesta vaikutteita työskentelyynsä saaneen Löppösen mukaan maalaus on rukousta ja rukous on kunnioittavaa empatiaa. Maalaus on kuuntelua ja kuulluksi tulemista. On oltava rehellinen virheineen ja haavoineen. Sitä kautta maalaus tulee tapahtumaan kahden välisenä suhteena, jossa maalaus on lempeä väline, tuttu ystävä, mutta ei helppo viihdyttäjä. Se on kasvattaja kohti syvempää tuntemista ja kasvua. Maalaus poistaa rituaalin, koska se on elävän keskustelusuhteen pyhäkkö.

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta –luennot johdattavat tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin. Puhetta taiteesta -illat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Keskustelutilaisuudet ovat joka kuun ensimmäinen keskiviikko kello 17.30 -19.00 Mikkelin taidemuseolla. Kevään 2017 viimeinen Puhetta taiteesta -ilta on 3. toukokuuta, jolloin katutaiteilija EGS ja kriitikko Otso Kantokorpi keskustelevat katutaiteesta.

Keskustelutilaisuudet ovat osa Taiteen edistämiskeskuksen #taideliikuttaa -teemavuotta.

Tilaisuus sisältyy taidemuseon pääsymaksuun.

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/130502134134174/

 

Kuvataiteilija Ville Löppönen:
Maalaus elävän keskustelusuhteen pyhäkkönä
Ke 5.4. klo 17.30 Mikkelin taidemuseolla

Lisätietoja:

Läänintaiteilija Harri Heinonen
Taiteen edistämiskeskus | Etelä-Savo
p. 029 5330923
harri.heinonen@taike.fi                                                   

Amanuenssi Paula Hyvönen
Mikkelin taidemuseo/Etelä-Savon aluetaidemuseo
p. 015 194 2421
paula.hyvonen@mikkeli.fi